;

Tuntihinta-sovellus

Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen avulla voi seurata sähkön pörssihintaa (Suomen aluehintaa). Mobiilisovellus lisää tietoisuutta sähkön hinnan vaihteluista ja sitä kautta luo kiinnostusta kulutuksen ohjaamiseen. Fingridin Tuntihinta-sovelluksella pyritään tuomaan sähkön pörssihinta (Suomen aluehinta) helpommin käyttäjien saataville. Sähkön pörssihinnat ovat kuitenkin sähköpörssien, kuten NordPoolin, omaisuutta, eikä Fingridillä ole lupaa julkaista niitä koneluettavassa muodossa www-sivuillamme. 

Hintatiedot tulevat sähköpörssistä, ja tietokoneella sähkön pörssihintoja voi seurata esimerkiksi suoraan Nordpoolin sivuilta https://www.nordpoolgroup.com/. Tuntihinta-sovellukseen seuraavan päivän hinnat päivittyvät noin klo 16.

Mobiilisovelluksen käyttö

Mobiilisovelluksen asetuksissa voi valita, näytetäänkö hinnat arvonlisäverollisina vai verottomina sekä halutessaan lisätä myös oman sähkönmyyjänsä marginaalin mukaan.

Mobiilisovellus hälyttää, kun pörssisähkön hinta ylittää käyttäjän asettaman hälytysrajan. Hintatietojen avulla voi vähentää sähkönkäyttöä silloin, kun sähkö on kallista ja hyödyntää edullisimmat tunnit. Parhaan hyödyn Tuntihinta-palvelusta saa, mikäli käyttäjän sähkönkulutus mitataan tuntikohtaisesti, sähkönmyyjä laskuttaa tuntimittauksiin perustuen sekä asiakas ostaa sähkönsä pörssisähköön sidotulla tuntihinnoitellulla sähkötuotteella.

Tuntihinta-mobiilisovellus on maksuton, ja se on julkaistu Android- ja iPhone-puhelimiin.

Tästä pääset lataamaan sovelluksen iPhone -puhelimeesi.

Tästä pääset lataamaan sovelluksen Android-puhelimeen.

Sovelluksen lataussivut avautuvat uuteen ikkunaan.

Tuntihinta-sovelluksen tietosuojaseloste >

Lisätietoja aiheesta

Hanna-Kaisa Liikanen
viestinnän asiantuntija
tuntihinta(at)fingrid.fi

Tuntihinta-sovellusta koskevat palautteet ja kysymykset sähköpostiosoitteeseen tuntihinta(at)fingrid.fi tai Palautejärjestelmän kautta.