;

Nopea taajuusreservi

Fingrid hankkii nopeaa taajuusreserviä ylläpitämiltään nopean taajuusreservin markkinoilta kerran vuorokaudessa. Reservinhaltija voi osallistua nopean taajuusreservin markkinoille tekemällä Fingridin kanssa tähän oikeuttavan sopimuksen. Markkinoille jätetyt tarjoukset käytetään hintajärjestyksessä ja Fingrid vahvistaa seuraavan vuorokauden kaupat edellisenä iltana. Reservinhaltijalle maksettava korvaus määräytyy kullekin tunnille erikseen kalleimman tilatun tarjouksen mukaan ja kaikille osapuolille maksetaan sama hinta. Tarvittaessa Fingrid hankkii reserviä myös ulkomailta.

Nopean taajuusreservin tarve riippuu sähköjärjestelmän inertiasta ja mitoittavan vian suuruudesta, joten sitä hankitaan vain osalle tunneista ja hankittava määrä voi vaihdella. Tältä sivulta löydät ennusteen nopean taajuusreservin hankintatarpeesta ja tietoa toteutuneista hankintamääristä ja -hinnoista.

Voit valita kuvaajassa esitettävät tiedot esimerkiksi ajan mukaan. Klikkaamalla eri kuvaajien nimien edessä olevia värillisiä pallokuvakkeita voit valita, mitkä kuvaajat näkyvät taulukossa.

 

Sertifioitu FFR-kapasiteetti 14.12.2023

FFR teknologiatyypit.jpg

Lisätietoja aiheesta

Mikko Haapamäki
suunnittelija
puh. 030 395 4285