;

aFRR-energiamarkkina

aFRR-energiamarkkina eli automaattinen taajuuden palautusreservin energiamarkkina on reaaliaikainen markkina. aFRR-energian hinta määräytyy jokaiselle 4 sekunnin markkinajaksolle reaaliaikaisen aktivointisignaalin, sekä aFRR-energiamarkkinatarjousten mukaan. aFRR-energiamarkkinan markkina-alue on Suomi. aFRR-energiamarkkinan resoluutio on 15 minuuttia. 

Tältä sivulta löydät kuvaajat aktivoidusta aFRR-energiasta ja aFRR-energian hinnasta. 1 minuutin marginaalihintojen julkaisu tulee käyttöön lähiaikoina.

aFRR-energian hinta

 

aFRR-energian marginaalihinta, ylös

PICASSO-kauppapaikan laskema Suomen tarjousalueen marginaalihinta
, kun Fingrid on liittyneenä PICASSOon tai Fingridin laskema Suomen tarjousalueen marginaalihinta, kun Fingrid ei ole liittyneenä PICASSOon. Hinta on kyseisen 1 minuutin jakson keskihinta, mikäli jaksolla ei ole ollut ylössuuntaisia aFRR- aktivointeja, arvo on tyhjä.
 

aFRR-energian marginaalihinta, alas

PICASSO-kauppapaikan laskema Suomen tarjousalueen marginaalihinta, kun Fingrid on liittyneenä PICASSOon, tai Fingridin laskema Suomen tarjousalueen marginaalihinta, kun Fingrid ei ole liittyneenä PICASSOon. Hinta on kyseisen 1 minuutin jakson keskihinta, mikäli jaksolla ei ole ollut alassuuntaisia aFRR aktivointeja, arvo on tyhjä. 

aFRR-energian aktivointi

 

aFRR-energian aktivointivolyymi yhteensä, ylös 

aFRR-energian aktivointivolyymi ylös yhteensä, sisältäen Suomen tarjousalueen marginaalihinnalla ja marginaalihintaa kalliimmalla tehdyt aktivoinnit.  

aFRR-energian aktivointivolyymi marginaalihinnalla, ylös 

aFRR-energian aktivointivolyymi ylös, pitäen sisällään Suomen tarjousalueen marginaalihinnalla tehdyt aktivoinnit. 

aFRR-energian aktivointivolyymi, paikallinen valinta, ylös 

aFRR-energian aktivointivolyymi ylös, pitäen sisällään Suomen tarjousalueen marginaalihintaa kalliimmalla tehdyt aktivoinnit. 

aFRR-energian aktivointivolyymi yhteensä, alas 

aFRR-energian aktivointivolyymi alas yhteensä, sisältäen Suomen tarjousalueen marginaalihinnalla ja marginaalihintaa pienemmällä hinnalla tehdyt aktivoinnit. 

aFRR-energian aktivointivolyymi marginaalihinnalla, alas 

aFRR-energian aktivointivolyymi alas, pitäen sisällään Suomen tarjousalueen marginaalihinnalla tehdyt aktivoinnit. 

aFRR-energian aktivointivolyymi paikallinen valinta, alas 

aFRR-energian aktivointivolyymi alas, pitäen sisällään Suomen tarjousalueen marginaalihintaa pienemmällä hinnalla tehdyt aktivoinnit. 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta

 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta, ylös 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta ylös. Perustuu PICASSO-kauppapaikan laskema Suomen tarjousalueen marginaalihintaan ja PICASSO kauppapaikan Fingridille toteuttamaan aFRR säätöön, kun Fingrid on liittyneenä PICASSOon. Kun Fingrid ei ole liittyneenä PICASSOon, perustuu Fingridin laskemaan Suomen tarjousalueen marginaalihintaan ja Suomessa aktivoituun aFRR volyymiin. Hinta on kyseisen 15 minuutin jakson volyymipainotettu keskihinta, mikäli jaksolla ei ole ollut ylössuuntaisia aFRR aktivointeja, arvo on tyhjä. Arvoa käytetään tasepoikkeaman hinnan laskennassa. 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta, paikallinen valinta, ylös 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta ylös paikallisen valinnan osalta. Perustuu PICASSO-kauppapaikan laskemaa Suomen tarjousalueen marginaalihintaa kalliimmalla aktivoituihin aFRR ylös -tarjouksiin, ja vastaavaan volyymiin. Mikäli Fingrid ei ole liittyneenä PICASSOon, ei paikallisen valinnan hintaa ole, vaan kaikki aFRR aktivoinnit korvataan marginaalihinnalla. Hinta on kyseisen 15 minuutin jakson volyymipainotettu keskihinta, ottaen huomioon kunkin aktivoidun tarjouksen hinnan ja vastaavan volyymin. Mikäli jaksolla ei ole ollut ylössuuntaisia aFRR aktivointeja, arvo on tyhjä.   

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta, alas 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta alas. Perustuu PICASSO-kauppapaikan laskema Suomen tarjousalueen marginaalihintaan ja PICASSO-kauppapaikan Fingridille toteuttamaan aFRR säätöön, kun Fingrid on liittyneenä PICASSOon. Kun Fingrid ei ole liittyneenä PICASSOon, perustuu Fingridin laskemaan Suomen tarjousalueen marginaalihintaan ja Suomessa aktivoituun aFRR-volyymiin. Hinta on kyseisen 15 minuutin jakson volyymipainotettu keskihinta, mikäli jaksolla ei ole ollut ylössuuntaisia aFRR-aktivointeja, arvo on tyhjä. Arvoa käytetään tasepoikkeaman hinnan laskennassa. 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta, paikallinen valinta, alas 

aFRR-energian volyymipainotettu keskihinta alas paikallisen valinnan osalta. Perustuu PICASSO-kauppapaikan laskemaa Suomen tarjousalueen marginaalihintaa pienemmällä hinnalla aktivoituihin aFRR alas -tarjouksiin, ja vastaavaan volyymiin. Mikäli Fingrid ei ole liittyneenä PICASSOon, ei paikallisen valinnan hintaa ole, vaan kaikki aFRR-aktivoinnit korvataan marginaalihinnalla. Hinta on kyseisen 15 minuutin jakson volyymipainotettu keskihinta, ottaen huomioon kunkin aktivoidun tarjouksen hinnan ja vastaavan volyymin. Mikäli jaksolla ei ole ollut alassuuntaisia aFRR-aktivointeja, arvo on tyhjä.   

aFRR-energiamarkkinan tarjousmäärä

 

aFRR-energiatarjousten yhteenlaskettu volyymi, ylös 

aFRR-energiamarkkinan tarjousten yhteenlaskettu volyymi, Suomen tarjousalue. Epäkäytettävät, esimerkiksi tiedonsiirto-ongelmista johtuvat tarjoukset eivät sisälly tarjousvolyymiin. 

aFRR-energiatarjousten yhteenlaskettu volyymi, alas 

aFRR-energiamarkkinan tarjousten yhteenlaskettu volyymi, Suomen tarjousalue. Epäkäytettävät, esimerkiksi tiedonsiirto-ongelmista johtuvat tarjoukset eivät sisälly tarjousvolyymiin. 

 

Lisätietoja aiheesta

Joonas Muikku
asiantuntija
puh. 030 395 4324