Hankkeet

Norrbotten, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa

Aurora Line

Fingrid ja Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnät valmistelevat yhdessä uutta sähkönsiirtoyhteyttä Suomen ja Ruotsin välille. Aurora Lineksi nimetyn 380 kilometriä pitkän voimajohdon ja hankekokonaisuuteen kuuluvien sähköasemien rakentaminen on alkanut tänä vuonna Suomessa.

Lisää aiheesta
Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kanta-Häme, Päijät-Häme

Alajärvi-Hikiä

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 110 kilovoltin voimajohtoa Alajärven ja Hausjärven Hikiän välille. Uuden voimajohdon suunnittelun lähtökohtana on nykyisten voimajohtojen reittien ja johtoalueiden hyödyntäminen.

Lisää aiheesta
Uusimaa

Helsingin kaapeli

Helsingin kaupunki, Helen Sähköverkko ja Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid suunnittelevat Helsinkiin uutta, maan alle rakennettavaa 400 kilovoltin kaapeliyhteyttä. Hankkeen yleissuunnittelu alkoi vuoden 2020 lopussa ja keväällä 2022 maakaapelille linjattiin alustava reitti Vantaan Länsisalmen sähköasemalta Helsingin Viikinrannan energiakortteliin.

Lisää aiheesta
Satakunta, Kanta-Häme

Huittinen-Forssa

Fingrid suunnittelee uutta 400+110 kilovoltin voimajohtoa Huittisten ja Forssan välille ja on valinnut jatkosuunnitteluun etenevät vaihtoehtoiset reittiosuudet. Uusi voimajohtoyhteys lisää sähkön siirtokapasiteettia länsirannikolta Etelä-Suomeen.

Lisää aiheesta
Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo

Järvilinjan vahvistaminen

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 110 kV voimajohtoa Vaalan ja Joroisten välille niin sanotun Järvilinjan vahvistamiseksi. Uutta voimajohtoa suunnitellaan pääsääntöisesti nykyisten voimajohtojen rinnalle tai reitin pohjoisimmassa osassa niiden paikalle.

Lisää aiheesta
Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa

Jylkkä-Alajärvi

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 110 kV voimajohtoa Kalajoen ja Alajärven välille. Voimajohtoyhteyden pituus on reittivaihtoehdosta riippuen noin 160-180 kilometriä.

Lisää aiheesta
Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta, Pirkanmaa

Kristiinankaupunki-Nokia

Fingrid suunnittelee uutta voimajohtoyhteyttä Kristiinankaupungin ja Nokian välille. Hanketta koskeva ympäristövaikutusten arviointimenettely on käynnistynyt, kun arviointiohjelma on toimitettu Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle lokakuussa 2022.

Lisää aiheesta
Lappi, Pohjois-Pohjanmaa

Petäjäskoski-Nuojuankangas

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 100 kV  voimajohtoa Rovaniemen Petäjäskosken ja Vaalan Nuojuankankaan välille. Fingrid on valinnut jatkosuunnitteluun etenevät vaihtoehtoiset reittiosuudet ja hanke on tällä hetkellä rakentamisvaihetta edeltävässä yleissuunnittelussa.

Lisää aiheesta
Sähköasemien rakentaminen

Fingridissä on käynnissä kahden vuoden aikana yli sata sähköasemahanketta, ja avointa projektikantaa on yli 430 miljoonan euron edestä. Lue lisää sähköasemahankkeistamme Fingrid-lehdestä. Jos haluat lisätietoja hankkeistamme, voit jättää palautetta tämän linkin kautta.  

Lisää hankkeitamme
Hanke Alue
Alajärvi-Hikiä Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kanta-Häme, Päijät-Häme
Hämeenlahti–Hännilä Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo
Imatra-Huutokoski Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala
Leväsuo-Isokangas Pohjois-Pohjanmaa
Mänttä-Petäjävesi Keski-Suomi, Pirkanmaa
Siikajoki-Sorsaraivio Pohjois-Pohjanmaa
Torna-Lautakari Varsinais-Suomi