;

Hankkeet

Norrbotten, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa

Aurora Line

Fingrid ja Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnät rakentavat yhdessä uuden sähkönsiirtoyhteyden Suomen ja Ruotsin välille. Aurora Lineksi nimetyn 380 kilometriä pitkän voimajohdon ja hankekokonaisuuteen kuuluvien sähköasemien rakentamistyöt ovat alkaneet.

Lisää aiheesta
Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kanta-Häme, Päijät-Häme

Alajärvi-Hikiä

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 110 kilovoltin voimajohtoyhteyttä Alajärven ja Hausjärven Hikiän välille. Suunnittelun lähtökohtana on nykyisten voimajohtojen reittien ja johtoalueiden hyödyntäminen. Hankkeen ympäristövaikutukset ja niiden lieventämisen mahdollisuudet selvitettiin ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä, josta Keski-Suomen ELY-keskus on antanut perustellun päätelmänsä. Fingrid on valinnut jatkosuunnitteluun etenevät vaihtoehtoiset reittiosuudet ja hanke siirtyy seuraavaksi rakentamisvaihetta edeltävään yleissuunnitteluun.

Lisää aiheesta
Uusimaa

Helsingin kaapeli

Fingrid toteuttaa tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helen Sähköverkon kanssa Helsinkiin uutta kantaverkon 400 kilovoltin kaapeliyhteyttä vastaamaan pääkaupunkiseudun kasvavaan sähkönkulutukseen ja edistämään vihreää siirtymää.  Hankkeen suunnittelu alkoi vuonna 2020 ja yhteys valmistuu vuonna 2026. Klikkaamalla kuvaa pääset tarkastelemaan reittiä Fingridin karttapalvelusta.

Lisää aiheesta
Satakunta, Kanta-Häme

Huittinen-Forssa

Fingrid rakentaa uuden 400+110 kilovoltin voimajohdon Huittisten ja Forssan välille. Uusi voimajohtoyhteys lisää sähkön siirtokapasiteettia länsirannikolta Etelä-Suomeen. Voimajohdon sekä hankkeeseen liittyvien sähköasemien rakentamis- ja uusimistyöt ovat alkaneet.

Lisää aiheesta
Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo

Järvilinjan vahvistaminen

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 110 kV voimajohtoa Vaalan ja Joroisten välille niin sanotun Järvilinjan vahvistamiseksi. Uutta voimajohtoa suunnitellaan pääsääntöisesti nykyisten voimajohtojen rinnalle tai reitin pohjoisimmassa osassa niiden paikalle.

Lisää aiheesta
Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa

Jylkkä-Alajärvi (Jylkkä-Ullava-Alajärvi)

Fingrid suunnittelee uutta 2 x 400+110 kilovoltin voimajohtoa Kalajoen ja Alajärven välille. Hankkeen ympäristövaikutukset ja niiden lieventämisen mahdollisuudet selvitettiin ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä, josta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut perustellun päätelmänsä. Fingrid on valinnut jatkosuunnitteluun etenevän johtoreitin, ja hanke on siirtynyt rakentamisvaihetta edeltävään yleissuunnitteluun. Jylkkä-Alajärvi hanke toteutetaan kahdessa osassa: Jylkkä-Ullava ja Ullava-Alajärvi.

Lisää aiheesta
Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta, Pirkanmaa

Kristiinankaupunki-Nokia

Fingrid suunnittelee uutta 400+110 kilovoltin voimajohtoyhteyttä Kristiinankaupungin ja Nokian välille. Tarkasteltaville voimajohtoreiteille sijoittuvat seuraavat kaupungit ja kunnat: Kristiinankaupunki, Karijoki, Isojoki, Kankaanpää, Karvia, Parkano, Ikaalinen, Ylöjärvi, Hämeenkyrö ja Nokia.

Lisää aiheesta
Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjois-Savo

Metsälinjan vahvistaminen

Fingrid suunnittelee uutta voimajohtoa Vaalan ja Laukaan välille. Hanketta koskeva ympäristövaikutusten arviointimenettely on käynnissä ja arviointiselostus on toimitettu Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle helmikuussa 2024.

Lisää aiheesta
Lappi, Pohjois-Pohjanmaa

Petäjäskoski-Nuojuankangas

Fingrid suunnittelee uutta 400 + 100 kV  voimajohtoa Rovaniemen Petäjäskosken ja Vaalan Nuojuankankaan välille. Fingrid on valinnut jatkosuunnitteluun etenevät vaihtoehtoiset reittiosuudet ja hanke on tällä hetkellä rakentamisvaihetta edeltävässä yleissuunnittelussa.

Lisää aiheesta
Sähköasemien rakentaminen

Fingridissä on käynnissä kahden vuoden aikana yli sata sähköasemahanketta, ja avointa projektikantaa on yli 430 miljoonan euron edestä. Lue lisää sähköasemahankkeistamme Fingrid-lehdestä. Jos haluat lisätietoja hankkeistamme, voit jättää palautetta tämän linkin kautta.  

Lisää hankkeitamme
Hanke Alue
Alajärvi-Hikiä Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kanta-Häme, Päijät-Häme
Hämeenlahti–Hännilä Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo
Imatra-Huutokoski Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala
Leväsuo-Isokangas Pohjois-Pohjanmaa
Mänttä-Petäjävesi Keski-Suomi, Pirkanmaa
Siikajoki-Sorsaraivio Pohjois-Pohjanmaa
Torna-Lautakari Varsinais-Suomi