;

Häiriötiedote 26.4. klo 14.50:

Datahubin asiakasportaalissa on havaittu häiriötilanne, jonka vuoksi Energiaraportointi-osio ei tällä hetkellä näy mobiililaitteilla normaalisti. Häiriö on selvityksessä. Energiaraportoinnin saat näkyviin mobiililaitteella kääntämällä laitteen vaakanäkymään. 

Kirjaudu asiakasportaaliin

Datahubin asiakasportaaliin kirjautumalla pääset tarkastelemaan datahubiin tallennettuja tietojasi. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisella pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tarkempia ohjeita kirjautumiseen liittyen löytyy Kysymyksiä ja vastauksia asiakasportaalista -sivulta.

Kirjaudu asiakasportaaliin
 

 

  • Palvelussa näkyvistä käyttöpaikkatiedoistasi, kuten sähkön mittaustiedoista, vastaa verkkoyhtiösi. Mikäli sähkönkäyttöpaikkaa tai verkkosopimustasi koskevia tietojasi on tarve päivittää, olethan yhteydessä verkkoyhtiöösi.
  • Palvelussa näkyvistä asiakastiedoistasi vastaa sähkönmyyntiyhtiösi, mikäli asiakastietojasi tai sähkönmyyntisopimusta koskevia tietojasi on tarve päivittää, olethan yhteydessä sähkönmyyjääsi.
  • Datahubiin ei päivitetä tietoja suoraan, vaan kaikki muutostarpeet tulevat joko sähkönmyyjäsi tai verkkoyhtiösi kautta.


Palvelun kautta pääset myös halutessasi antamaan valtuutuksia omiin sähkön käyttötietoihisi.

Huomioithan, että kirjautumissivun kielisyys määräytyy selainasetustesi oletuskielen mukaan. Kirjautumisen jälkeen voit halutessasi valita palveluun toisen kielen.

Kuvaus palvelusta

Asiakasportaalin kautta pääset tarkastelemaan sähkönkäyttöpaikkaasi ja sähkösopimuksiisi liittyviä tietoja. Etusivulla näet listattuna kaikki voimassa olevat sähkösopimuksesi sekä mahdolliset sähkönkäyttötietoihisi antamasi valtuutukset.

Palvelun etusivun kautta voit valtuuttaa esimerkiksi energiapalveluntarjoajan tai uuden sähkönmyyjääsi saamaan datahubista sähkönkäyttöön liittyviä tietojasi. Ohje valtuutuksen tekemiseen palvelussa löytyy Kysymyksiä ja vastauksia asiakasportaalista -sivulta.

Käyttöpaikka-välilehdeltä löydät sähkönkäyttöpaikkasi tiedot kuten esimerkiksi käyttöpaikkatunnuksen, osoitteen sekä sulakekoon.

Energiaraportointi-osiosta voit seurata omaa energiankulutustasi halutulla aikavälillä.

Tapahtumahistoria-välilehden kautta voit tarkastella, miten tietojasi on käsitelty datahubissa. Tämän sivun kautta näet esimerkiksi sopimustesi alkamisen, päättymisen ja päivittymisen.

Kohdassa Asioi toisen puolesta voit asioida toisen käyttäjän puolesta, mikäli toinen osapuoli on valtuuttanut sinut Suomi.fi-palvelussa asioimaan hänen puolestaan. Asioi yrityksenä kohdassa voit asioida yrityksen puolesta, mikäli sinulta löytyy Suomi.fi-palvelussa annettu valtuus edustaa yhtiötä palvelussa.

Asiakasportaalin Q&A
Asiakasportaalin Q&A
Kysymyksiä ja vastauksia datahubin asiakasportaalista
Kysyttävää datahubista?
Kysyttävää datahubista?
Ota yhteyttä tämän linkin kautta.
Ohje asiakasportaalin käyttöön
Ohje asiakasportaalin käyttöön