;

Rajasiirtoyhteydet

Rajasiirtoyhteydet-sivulla näytetään suunniteltu siirtokapasiteetti Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä (Fingridin 400 kV yhteyksillä) kuluvan viikon loppuosalle sekä seuraavalle viikolle ja niihin vaikuttavat kytkennät. Tiedote päivitetään tiistaisin ja sen jälkeen silloin kun tulee muutoksia.

Lisäksi sivulla esitetään toteutunut kaupallinen nettosiirto Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä.  Myös toteutunut vuorokausimarkkinoiden siirtokapasiteetti Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä näytetään.

Suunnitellut muutokset

Sivulla esitetään tiedossa olevat suunnitellut muutokset siirtokapasiteeteissa Suomen ja muiden maiden välillä niiltä osin kun ne eivät sisälly Rajakapasiteetit -sivun informaatioon (yli 2 viikkoa eteenpäin). Tiedote päivitetään tiistaisin ja sen jälkeen silloin, kun tulee muutoksia.

Vapaat siirtokapasiteetit

Vapaat siirtokapasiteetit -sivulla näytetään päivän sisäisten markkinoiden kaupankäyntiä varten käytettävissä olevat vapaat siirtokapasiteetit Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä kuluvalle ja seuraavalle vuorokaudelle.

Sivu päivitetään kaksi kertaa minuutissa.

Vuorokausisykli:

  • klo 10:30 mennessä Suomen aikaa ilmoitetaan siirtorajat seuraavalle vuorokaudelle
  • Sähköpörssin tulosten saavuttua noin klo 15 Suomen aikaa:
    • Hyväksytään vuorokausimarkkinoiden siirto seuraavalle vuorokaudelle
    • Päivän sisäisten markkinoiden kaupankäynti seuraavan vuorokauden tunneilla alkaa.

Lisätietoja aiheesta

Tuomo Mäkihannu
erikoisasiantuntija
puh. 030 395 4149

Jussi Huttunen
erikoisasiantuntija 
puh. 030 395 4242