;

Vaksi

Vaksi-sovellus on keskeisin työkalu reservitoimittajien sekä Fingridin välisen kaupankäyntitiedonvaihdon hallintaan. Vaksissa reservitoimittajat voivat jättää tarjouksia eri markkinapaikoille, tarkastella ja muokata jättämiään tarjouksia sekä nähdä hyväksytyt reservikaupat. Lisäksi Vaksin kautta on mahdollista hyväksyä Fingridin pyytämiä aktivointeja säätösähkömarkkinalla.

Vaksiin kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka reservitoimittaja saa Fingridiltä markkinoilletuloprosessin yhteydessä. Ennen tunnusten luomista reservitoimittajan on ilmoitettava Fingridille IP-osoite/osoitteet, joilla Vaksiin tullaan liikennöimään, jotta tarvittavat palomuuriavaukset voidaan tehdä.

Vaksissa reservitoimittajalle luodaan osapuoli sekä osapuolitunnus ja sallitaan tietojen hallinta niiden reservimarkkinoiden osalta, joille reservitoimittaja on hyväksyttänyt resursseja.

Tarkempia tietoja sekä yksityiskohtaisia ohjeita Vaksissa navigoimiseen, näyttöjen sisältöön sekä tietojen syöttöön liittyen on saatavilla Fingridin julkaisemasta reservikaupankäynti ja tiedonvaihto -ohjeesta.