;
Maanpäällinen elämä

Maanpäällinen elämä

Tavoite 15: Suojella maaekosysteemejä, palauttaa niitä ennalleen ja edistää niiden kestävää käyttöä; edistää metsien kestävää käyttöä; taistella aavikoitumista vastaan; pysäyttää maaperän köyhtyminen ja luonnon monimuotoisuuden häviäminen.

  • Vältämme ja lievennämme luontovaikutuksiamme kantaverkon investoinneissa ja ylläpidossa lieventämishierarkian mukaisesti yhtiön maankäyttö- ja ympäristöpolitiikassa linjatusti. Keskeistä ovat koko Suomen laajuisen kantaverkon voimajohtoalueet ja niillä tapahtuva maankäytön muutos ja puuston poisto.  Kiinnitämme erityistä huomiota ympäristövaikutusten arvioimiseen ja ympäristöriskeihin ennalta varautumiseen ympäristöasioiden varovaisuusperiaatteen mukaisesti. Haluamme myös edistää voimajohtoalueiden turvallista hyödyntämistä ja niiden luonnon monimuotoisuutta. Sitoutamme urakoitsijamme ja palvelu- ja tavarantoimittajamme ympäristövastuullisiin toimintatapoihimme.
  • Suojelemme maa- ja vesiekosysteemejä ja niiden tarjoamia palveluja sekä turvaamme niiden kestävää käyttöä (alatavoite 15.1*).
  • Ryhdymme toimenpiteisiin luontaisten elinympäristöjen turmeltumisen vähentämiseksi, luonnon monimuotoisuuden katoamisen pysäyttämiseksi ja uhanalaisten lajien suojelemiseksi sekä niiden sukupuuttoon kuolemisen estämiseksi (alatavoite 15.5*).
  • Otamme käyttöön menetelmiä, joilla voidaan estää ja merkittävästi vähentää haitallisten vierasperäisten lajien vaikutuksia maa- ja vesiekosysteemeihin sekä pitää ensisijaisten lajien määrä kurissa tai karsia niitä (alatavoite 15.8*).
  • Integroimme ekosysteemiin ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvät arvot Fingridin suunnitteluun ja kehitysprosesseihin (alatavoite 15.9*).

 

SDG-tavoitteeseen liittyvä Fingridin seuraama mittari ja tavoite 2030:

  • Maankäytön muutoksen intensiteetti: Voimajohtoalueiden pinta-alan käytön tehostaminen suhteessa siirrettyyn sähköön (voimajohtoalueiden pinta-ala, ha / kantaverkossa siirretty sähkö, TWh) keskiarvoisesti -2 % per vuosi verrattuna vuoden 2024 tasoon