;
Ilmastotekoja

Ilmastotekoja

Tavoite 13: Toimia kiireellisesti ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan.

  • Sähkön tuotantorakenteen muutos uudistaa sähköjärjestelmäämme ja edistää ilmastonmuutoksen hillintää. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan vahvaa ja siirtokykyistä kantaverkkoa. Mahdollistamme puhtaan energiantuotannon ja kulutuksen liittämisen kantaverkkoon. Varmistamme järjestelmäreservien riittävyyden myös tulevaisuudessa ja valmistaudumme joustavan tuotantokapasiteetin vähenemiseen samalla kun kehitämme sähkömarkkinoita hiilineutraalin sähköjärjestelmän tarpeisiin. Kestävän kehityksen näkökulmasta Fingridin ilmastotyössä vaikuttavinta on yhtiön liiketoiminnallaan aikaansaama myönteinen vaikutus, ilmastohyöty. Hiilijalanjäljen näkökulmasta tarkasteltuna työskentelemme kasvihuonekaasupäästöjemme vähentämiseksi sekä omassa toiminnassa että arvoketjussa.
  • Integroimme ilmastonmuutosta koskevat toimenpiteet Fingridin toimintaperiaatteisiin, strategiaan ja suunnitteluun (alatavoite 13.2*).
  • Parannamme ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyvää koulutusta ja lisäämme tietämystä ilmastonmuutoksesta (alatavoite 13.3*).

SDG-tavoitteeseen liittyvä Fingridin seuraama mittari ja tavoite 2030:

  • Kasvihuonekaasupäästöt: Tieteeseen perustuva SBTi-päästövähennystavoite (validointivaihe)
  • Ilmastohyöty: Suomessa kulutetun sähkön reaaliaikainen päästökerroin 17 gCO2/kWh
  • Maankäytön muutoksen intensiteetti: Voimajohtoalueiden pinta-alan käytön tehostaminen suhteessa siirrettyyn sähköön (voimajohtoalueiden pinta-ala, ha / kantaverkossa siirretty sähkö, TWh) keskiarvoisesti -2 % per vuosi verrattuna vuoden 2024 tasoon