;
21.6.2022 12.22
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Yhden megawatin minimitarjouskoko käyttöön säätökapasiteettimarkkinoilla 20.7.

 

Energiavirasto on vahvistanut Fingridin esittämän ehtomuutoksen, jonka mukaan säätökapasiteettimarkkinoilla otetaan käyttöön yhden megawatin minimitarjouskoko. Minimitarjouskoko pienenee nykyisestä viidestä megawatista yhteen megawattiin 20.7.2022 alkaen.

Säätösähkömarkkinoiden (eli säätösähkön energiamarkkinoiden) minimitarjouskoko pysyy tässä yhteydessä ennallaan, eli reservitoimittaja voi jättää yhden alle viiden megawatin ylös- ja alassäätötarjouksen, mikäli reservitoimittajalla on elektroninen tilaus käytössä eikä säätötarjouksen vähimmäiskapasiteetti (5 MW) muuten täyttyisi. 

Fingrid selvittää parhaillaan mahdollisuutta pienentää minimitarjouskokoa myös säätösähkömarkkinoilla. Yhden megawatin minimitarjouskoko on tavoitteena ottaa käyttöön säätösähkömarkkinoilla 22.5.2023 mennessä.

Pienempi minimitarjouskoko helpottaa reservien tarjoamista ja uusien toimittajien markkinoille tuloa. Ylössäätökapasiteetin hankintatarpeet kasvavat Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen käyttöönoton oton myötä ja Fingrid alkaa vuoden 2023 alusta varmistaa myös alassäätökapasiteettia.

Lisätiedot:

Laura Ihamäki, Fingrid, sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Aiempi tiedote aiheesta >

Lisätietoa säätösähkö- ja säätökapasiteettimarkkinoista >