;
10.7.2018 11.45
Ajankohtaista

Sähkömarkkinoiden asiantuntijaseminaari 13.9.2018

Energia-alalla puhaltaa muutosten tuulet kovempaa kuin koskaan. Sähköjärjestelmä muuttuu nopeasti, kun tuotanto on aiempaa vahvemmin säätilasta riippuvaista ja hajautettua. Suuren ydinvoimayksikön tulo sähkömarkkinoille muuttaa myös toimintaympäristöä. Samanaikaisesti sähkömarkkinoiden sääntöjä yhdenmukaistetaan Euroopassa.

Sähköjärjestelmän muutokseen voidaan vastata yhteiskunnan kannalta mahdollisimman kustannustehokkaasti, kun sähkömarkkinarakenteet uudistetaan vastaamaan muuttunutta sähköjärjestelmää. Seminaarissa käsitellään muun muassa päivän sisäisen markkinan kehitystä, säätö- ja reservimarkkinoiden laajentumista monikansallisiksi markkinoiksi, tasehallinnan ja tasemallin muutoksia sekä varttitasetta.

Ilmoittaudu ja jätä kysymyksiä ennakkoon

Kutsumme sähkömarkkinoiden parissa työskenteleviä asiantuntijoita keskustelemaan tulevaisuuden sähkömarkkinoista kanssamme 13.9.2018 klo 12-16 pidettävään asiantuntijaseminaariin Fingridille. Tilaisuuden tarkoituksena on käydä läpi tulevia muutoksia ja lisätä yhteistä ymmärrystä niistä ja niiden vaikutuksista.

Pyydämme ilmoittautumisia tämän linkin kautta viimeistään 30.8. Halutessasi voit jo nyt esittää meille kysymyksiä, joista haluaisit keskustella tai jotka ovat sinulle epäselviä. Voit myös jättää kysymyksiä, vaikket osallistuisi seminaariin. Jätä kysymykset oheisen linkin kautta. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajallinen.

Materiaalit julkaistaan elokuun aikana Fingridin www-sivuilla Tapahtumat-osiossa.

Lisätiedot:
Asta Sihvonen-Punkka, johtaja, Markkinat (etunimi.sukunimi@fingrid.fi)
Reima Päivinen, johtaja, Voimajärjestelmän käyttö (etunimi.sukunimi@fingrid.fi)