;
9.6.2017 10.35
Lehdistötiedotteet, Ajankohtaista, Projektit

Muuntajakuljetus haittaa liikennettä Kehä III:lla sunnuntaina 11.6.2017

Kehä III:n itäpäässä hitaasti etenevä muuntajakuljetus on matkalla kantaverkkoyhtiö Fingridin sähköasemalle Vantaan Länsisalmeen. Sähköasemalla käynnissä olevat laajennustyöt varmistavat pääkaupunkiseutulaisten luotettavaa sähkönsaantia sähkönkulutuksen kasvaessa ja toisaalta paikallisen sähköntuotannon vähentyessä pääkaupunkiseudulla.
Kuljetus vaikuttaa sunnuntaina 11.6.2017 Kehä III:n liikenteeseen Vantaan Hakkilan ja Länsisalmen välisellä osuudella. "Täsmällistä kuljetusaikaa ja siitä aiheutuvaa haittaa muulle liikenteelle on vaikea arvioida, sillä lähes kolmesataa tonnia painavan muuntajan siirtäminen paikasta toiseen on aikaa vievää ja äärimmäisen tarkkaa puuhaa", kertoo muuntajahankinnasta vastaava sähköasemien rakentamispäällikkö Daniel Kuosa. "Muuntajan pituus on lähes 14 metriä, leveys lähentelee neljää metriä ja korkeutta sillä on yli viisi metriä eli kyllä se muille tielläliikkujille Kehällä varmasti näkyy ja vaikuttaa valitettavasti muuhun liikenteeseen", Kuosa pahoittelee.
 
Muuntaja on matkalla Fingridin sähköasemalle Länsisalmeen, jossa on menossa noin 18,5 miljoonan arvoinen sähköaseman laajennushanke. "Sähköntuotanto on keskittynyt eri alueille kuin sen kulutus ja pääkaupunkiseudun tarvitsema sähkö tuodaan tänne pitkienkin matkojen takaa muun muassa Länsisalmen sähköaseman kautta. Sähkönkulutus pääkaupunkiseudulla on kasvanut ja meidän tehtävänämme on huolehtia siitä, että täällä tarvittava sähkö saadaan toimitettua pääkaupunkilaisille luotettavasti kellon ympäri. Länsisalmen sähköaseman laajennus takaa sen, että jatkossakin pääkaupunkiseudulla valot pysyvät päällä ja arki toimii", kuvailee sähköasemahankkeen projektipäällikkö Jarmo Henttinen Länsisalmen projektin tarvetta.
 
Pääkaupunkiseutu on jatkossa entistä riippuvaisempi riittävistä sähkönsiirtoyhteyksistä, kun alueen oma sähköntuotanto pienenee. Helsinkiläisten tarvitsemasta sähköstä yhä suurempi osa tuotetaan tulevaisuudessa Helsingin ulkopuolella ja siirretään Fingridin kantaverkossa helsinkiläisten käyttöön. Länsisalmen sähköasemahankkeen rakennustöissä varaudutaan suuritehoisen maanalaisen sähkönsiirtoyhteyden rakentamiseen Länsisalmen ja Helsingin Viikinmäen sähköasemien välille. Kymmeniä miljoonia euroja maksavan yhteyden rakentaminen ajoittuisi näillä näkymin ensi vuosikymmenen loppupuolelle.
 
Lisätietoja
sähköasemien rakentamispäällikkö Daniel Kuosa, puh. 030 395 5145  (muuntajakuljetus)
projektipäällikkö Jarmo Henttinen, puh. 030 395 4280 (Länsisalmen sähköaseman rakentaminen)
suunnittelupäällikkö Aki Laurila, puh. 030 395 5135 (uusi sähkönsiirtoyhteys)

Hanke verkkosivuillamme:
Länsisalmen sähköaseman rakentaminen