;
14.4.2016 12.00
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat, Datahub

Datahub infotilaisuus 31.5.2016

Infotilaisuudessa kerrotaan millaisia muutoksia datahubin käyttöönotto aiheuttaa, ja miten jakeluverkkoyhtiöt ja sähkön myyjät voivat valmistautua tuleviin muutoksiin.
Vuonna 2019 käyttöön otettava sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä datahub aiheuttaa muutoksia sekä uusia tehtäviä jakeluverkkoyhtiöille ja sähkön myyjille.
 
21.3.2016 julkaistu Sähkön vähittäismarkkinoiden liiketoimintaprosessit datahubissa -dokumentti kuvaa tiedonvaihdon prosessit, jotka tullaan jatkossa hoitamaan datahubin kautta.
Dokumentissa on kuvattu mahdollisimman kattavasti prosessien toimintaperiaatteet ja -säännöt, välitettävien tapahtumien tietosisällöt ja osapuolten oikeudet tarvittaviin tietoihin.
 
Prosessien kuvausten pohjalta on käynnistetty myös tietokonversiotyön suunnittelu. Tietokonversiosuunnitelman avulla varmistetaan, että jakeluverkkoyhtiöiden ja sähkön myyjien nykyisten tietojärjestelmien erilaiset sovellusmuutokset ja toteutukset tulee huomioitua oikealla tavalla.  Samalla saadaan liikkeelle järjestelmän käyttöönoton kannalta kriittinen
tiedonlaadun parantaminen ja tietokonversioprosessin vaatimat valmistelut.
 
Fingrid järjestää tiistaina 31.5.2016 infotilaisuuden, jossa kerrataan prosessidokumentaatioita ja käydään läpi kuinka dokumentteja hallitaan jatkossa. Tilaisuudessa kerrotaan myös tietokonversion suunnittelutyöstä, sen tuloksista ja tulevista toimenpiteistä.
 
Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa päivän ohjelmasta ja aikataulusta löydät täältä.
 
Tilaisuutta voi seurata myös webcasting-lähetyksenä tämän linkin kautta.

Lisätietoja:
Marjut Puukangas, puh. 030 395 5292