;
14.5.1998 12.00
Pörssitiedotteet

Fingrid perustaa USD 750 miljoonan suuruisen kansainvälisen joukkovelkakirjaohjelman

Suomen Kantaverkko Oyj (Fingrid) on perustanut kansainvälisen, enintään USD 750 miljoonan suuruisen joukkovelkakirjaohjelman (Debt Issuance Programme), jolla voidaan laskea liikkeeseen velkakirjoja, joiden laina-ajat ovat vähintään 1 kuukausi.
Ohjelman järjestäjänä toimii J.P. Morgan Securities Ltd. Ohjelman muut välittäjät ovat ABN Amro, Deutsche Bank AG London, Handelsbanken Markets, J.P. Morgan GmbH, Morgan Stanley Dean Witter, Nomura International, Salomon Smith Barney International, SBC Warburg Dillon Read ja UBS Limited.
 
Fingridin ohjelmalle on Standard & Poor´s antanut "AA" luokituksen ja Moody´s "Aa3" luokituksen. Ohjelma on listattu Lontoon arvopaperipörssissä (London Stock Exchange Limited). Ohjelmalla voidaan laskea liikkeeseen joko listattuja tai listaamattomia velkakirjoja.
 
Ohjelman avulla Fingrid pyrkii laajentamaan rahoituslähteitään kansainvälisille pääomamarkkinoille. Fingrid on aiemmin, syksyllä 1997 tehnyt mm. syndikoidun valmiusluoton, kotimaisen joukkovelkakirjaohjelman ja sekä kotimaisen että kansainvälisen yritystodistusohjelman.
 
Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Lauri Piekkari 030 395 5157