;

Hikiä - Forssa -voimajohto

YVA-menettely
Suunnittelu
Rakentaminen
Hankkeen tiedot
Hankkeen tyyppi: voimajohto
Sijainti: Hausjärvi, Riihimäki, Janakkala, Hämeenlinna, Loppi, Tammela ja Forssa
Pituus: 78 km

Hikiä - Forssa -voimajohto on osa jo 1920-luvulla rakennettua
Rautarouva-johtoa, josta noin 300 km on uusittu tai sitä uusitaan parhaillaan. Loput noin 120 km tullaan uusimaan vuoteen 2020 mennessä.

Hausjärven Hikiän ja Forssan välinen voimajohto korvattiin uusilla teräspylväillä. Voimajohto on osa 1920-luvulla rakennettua historiallista Rautarouva-johtoa. Linjalle pystytettiin muun muassa peltopylväitä, jotka mahdollistavat viljelyn ja työkoneiden turvallisemman käytön aivan pylvään juurella.

Tammikuussa 2014 käynnistyneet voimajohtotyöt sijoittuivat Hausjärven, Riihimäen, Janakkalan, Lopin, Tammelan ja Forssan alueille.

Suurin osa uusitusta 78 kilometrin voimajohdosta rakennettiin purettavan Rautarouvan paikalle, ja maankäytön tehostamiseksi hankkeessa rakennetut uudet pylväät ovat 400 ja 110 kV yhteisrakenteisia.

Lunastusmenettely
Uudesta johtorakenteesta aiheutuneet menetykset sekä maankäytölliset haitat ja vahingot käsitellään vuoden 2017 - 2018 aikana lunastustoimituksissa, joista vastaa Maanmittauslaitos. Lunastustoimituksiin liittyvät kutsukirjeet postitetaan erikseen kunkin tilan omistajalle.

Lisätietoja

Rakennuttaja Fingrid Oyj

Hannu Kuikka
projektipäällikkö
puh. 030 395 5216