;

Espoon sähköaseman kehittäminen

YVA-menettely
Suunnittelu
Rakentaminen
Hankkeen tiedot
Hankkeen tyyppi: sähköasemat
Sijainti: Espoo

Kantaverkkoyhtiö Fingrid  uudisti Espoon sähköasemaa. Aseman laajentaminen ja uudistustyöt varmistavat Länsi-Uudenmaan, erityisesti Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten sähkönsaantia.

Espoon sähköasema liittää Fingridin kantaverkko ja paikalliset suurjännitteiset jakeluverkot toisiinsa. Asemalla oleva muuntaja yhdistää kantaverkon 400 kilovoltin ja jakeluverkon 110 kilovoltin jännitteisiä osia. Espoon ja ympäristökuntien sähkönkulutus on kasvanut ja samanaikaisesti Espoon oma sähköntuotanto on vähentynyt merkittävästi.

Edellä mainitut muutokset ovat johtaneet siihen, että Länsi-Uudellemaalle siirretään yhä enemmän sähköä kantaverkosta Espoon sähköaseman muuntajan kautta. Kasvaneen sähkönsiirtotarpeen vuoksi Espoon sähköaseman muuntokapasiteettia lisättiin vuoden 2017 lopussa päättyneessä urakassa.

Fingridin tekemän investointipäätöksen mukaisesti sähköasemalle lisättiin toinen 400/110 kilovoltin muuntaja, ja samalla 400 ja 110 kilovoltin kytkinlaitoksia laajennettiin. Samassa yhteydessä asemalla tehtiin perusparannustoimenpiteitä.

Lähes 9 miljoonan euron arvoisen investoinnin rakennustyöt ovat alkoivat kesällä 2016, ja hanke valmistui loppuvuodesta 2017.

Lisätietoja

Rakennuttaja Fingrid Oyj

Janne Eskelinen
projektipäällikkö
puh. 030 395 5194