;

Lempiälä - Vuoksi -voimajohdon rakentaminen

YVA-menettely
Suunnittelu
Rakentaminen
Hankkeen tiedot
Hankkeen tyyppi: Voimajohto
Sijainti: Lappeenranta
Pituus: 24 km

Fingrid parantaa Etelä-Karjalan siirtoyhteyksiä uusimalla kaksi ikääntynyttä voimajohtoa ja rakentamalla uuden sähköaseman Joutsenoon. Toinen uusittavista voimajohdoista on Lappeenrannassa sijaitseva Lempiälän ja Vuoksen välinen 24 kilometrin pituinen voimajohto. Hankkeen taustalla on Kemiran tehdaslaajennus Joutsenossa.


Fingridin Etelä-Karjalan kantaverkon kehittämissuunnitelmat pohjautuvat Kemiran päätökseen laajentaa natriumkloraattituotantoa Joutsenon tehtaalla. Kemiran tehtaanlaajennus vauhditti kantaverkkoon suunniteltuja investointeja, sillä tehtaan tarvitsema teho nousee nykyisestä ja sähkön kulutus kasvaa huomattavasti. Lisätietoja taustoista voi lukea uutisestamme: "Fingidiltä suurinvestointeja Etelä-Karjalaan Kemiran Joutsenon tehtaan laajennuksen myötä".

Urakka sisältää noin  24 km uutta 400/110 kV voimajohtoa. Uusi voimajohto rakennetaan purettavan 50-luvun alussa rakennetun 110 kV johdon paikalle.

Rakennustöitä tehdään vaiheittain - aloitus helmikuussa 2018

Voimajohdon rakentamisessa on useita eri työvaiheita esimerkiksi pylväsperustusten tekeminen, pylväiden kasaaminen ja pystyttäminen, vanhan voimajohdon purkutyöt ja johdinten asentaminen. Työvaiheiden välissä on usein taukoja. Hanke valmistuu syksyllä 2019.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Eltel Networks Oy.

 

Lisätietoja

Rakennuttaja Fingrid Oyj

Ritva Laine
vanhempi projektipäällikkö
puh. 030 395 5134

Jarmo Lahtoniemi
paikallisvalvoja, voimajohdot
puh. 030 395 5607

Pääurakoitsija
Eltel Networks Oy

Marko Elorinne
projektipäällikkö 
puh. 040 311 3653