;

Fingridin sähkönsiirtoverkko

Valtakunnallinen sähkövoimajärjestelmä kuuluu yhteiskunnan tärkeimpiin infrastruktuureihin. Fingrid Oyj ylläpitää Suomessa sähkönsiirtoon käytettävää kantaverkkoa. Kantaverkkoon kuuluu noin 14 400 kilometriä voimajohtoja ja sähköasemia lähes 120. Maanlaajuisen kantaverkon kautta kulkee noin 77 prosenttia kaikesta Suomessa siirretystä sähköstä.

Suomen sähköjärjestelmä on osa yhteispohjoismaista sähköjärjestelmää yhdessä Ruotsin, Norjan ja Itä-Tanskan järjestelmien kanssa. Lisäksi Venäjältä ja Virosta on Suomeen tasasähköyhteydet, joilla pohjoismainen järjestelmä on yhdistetty Venäjän ja Baltian voimajärjestelmään. 

verkko_2020_tekstit.jpg

Kosketusnäytön omaavalla mobiililaitteella sivustoa lukiessa verkkokartan kuvaa voi zoomata samoin kuin tavallista valokuvaa. Pöytäkoneella voit avata kuvan uuteen välilehteen (vie hiiri kuvan päälle, klikkaa hiiren oikeaa näppäintä, ja valikosta Avaa uuteen välilehteen) ja tarkastella kuvaa sen täydessä koossa. Kun hiiri on uudessa välilehdessä kuvan päällä, voit klikkaamalla suurentaa kuvaa (+) tai pienentää (-).