;
12.5.2022 13:52
Aktuellt

Henrik Kofod ny vd för Nordic RCC:s

Henrik Kofod blir ny vd för Nordic RCC A/S från och med 1 juli 2022.

Henrik Kofod har lång erfarenhet från den globala teknik- och telekomindustrin och är otroligt kunnig på både informations- och teknikområdet. Han har en examen i företagsekonomi, informationsvetenskap och ekonomisk förvaltning från Copenhagen Business School.

Kofod kommer närmast från Andel Group, där han ansvarar för IT-infrastrukturen. Dessförinnan har han bland annat jobbat på Telia Danmark, GN Store Nord och GN ReSound i olika affärs- och teknikledande positioner.

Han kommer att börja på Nordic RSC, det gemensamma kontoret för de fyra systemansvariga, den 1 maj och tillträder som vd för Nordic RCC A/S den 1 juli 2022. RSC hjälper de systemansvariga i respektive land (Fingrid, Svenska Kraftnät, Stattnet och Energinet) att upprätthålla driftsäkerheten i de nordiska kraftsystemen. I juli 2022 kommer Nordic RSC att registreras som ett fristående företag, Nordic RCC A/S, i enlighet med EU:s regler.

– Vi är mycket glada över att Henrik blir en del av vårt nordiska team. Han har lång erfarenhet av att arbeta i de nordiska länderna, och som person är han väldigt öppen och pålitlig. Han är en affärsorienterad ledare med stor kunskap om digitalisering, säger Marina Louhija, Nordic RCC:s styrelseordförande-.

Mer information:

Marina Louhija, styrelseordförande, Nordic RCC, tel. +358 40 519 0627