;
21.6.2021 10.35
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Uuden alkuperätakuulain voimaantulo siirtyy syksylle - Finextra jatkaa alkuperätakuun myöntöjä voimassa olevan lain pohjalta

Energian alkuperätakuita koskevan lakiesityksen käsittely jatkuu eduskunnassa syysistuntokaudella, ja lain arvellaan tulevan voimaan aikaisintaan lokakuussa.  

Finextra jatkaa sähkön alkuperätakuiden myöntämistä voimassa olevan lain ja palveluehtojen mukaisesti uuden alkuperätakuulain voimaan tuloon saakka.

Tiedotamme myöhemmin syksyllä uusista käytännöistä heti, kun tiedämme lain etenemisestä lisää.

Lisätietoa:

Kirsi Salmivaara, Fingrid, kirsi.salmivaara(at)fingrid.fi

Lisätietoja työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta >

Aiempi tiedotteemme aiheesta >

Lisätietoa alkuperätakuupalvelusta verkkosivuiltamme > 

Sanaselitys:

Sähkön alkuperätakuut ovat sertifikaatteja, joiden avulla varmennetaan, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä tai tehokkaalla yhteistuotannolla. Jos sähkönmyyjä myy tai markkinoi uusiutuvaa energiaa tai jos yritys muutoin tiedottaa käyttämänsä sähkön alkuperästä, tulee yrityksen ensin varmentaa sähkön alkuperä ja uusiutuvien energialähteiden osuus. Varmentaminen tapahtuu Fingridin ylläpitämässä alkuperätakuun rekisterissä. Rekisterissä myönnetään, käytetään, siirretään joko maan sisäisesti tai Euroopan maiden välillä sekä mitätöidään sähkön alkuperätakuita. Rekisteriin hyväksytään voimalaitokset, jotka täyttävät lain asettamat velvoitteet. Uuden lain myötä alkuperätakuun palvelu laajenee.