;
6.11.2023 13.53
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Webinaarisarja aFRR-energiamarkkinan toteutuksesta käynnistyy 9.11.

Fingrid suunnittelee liittymistä eurooppalaisen automaattisen taajuuden palautusreservin aFRR:n markkina-alustalle PICASSOon kesällä 2024. Samalla Suomeen perustetaan aFRR-energiamarkkina, jonka alustava käyttöönottopäivä on 29.5.2024.

Fingrid järjestää sarjan webinaareja aFRR-energiamarkkinan toteutuksesta. Ensimmäinen webinaari on jo torstaina 9.11. klo 9.00-10.00, ja kuukausittaiset webinaarit jatkuvat aina aFRR-energiamarkkinan käyttöönottoon asti. Ensimmäisen webinaarin aiheena on markkinainformaatio, laskutus ja markkinan toiminta. Lisätietoa ja linkki webinaareihin löytyy aiheeseen keskittyvillä sivuilla www.fingrid.fi/picasso, kohdassa webinaarit. Sivustolta löytyy myös muuta tietoa energiamarkkinasta ja PICASSO-liitynnästä.  

Automaattisen taajuuden palautusreservin aFRR:n tarkoituksena on sähköjärjestelmän taajuuden palauttaminen nimellistaajuuteen ja taajuudensäätöalueen tehotasapainon palauttaminen suunniteltuun arvoon. Automaattinen taajuuden palautusreservi on keskitetty, automaattisesti aktivoituva reservi. 

Lisätiedot:

Tuomas Mattila, Fingrid Oyj
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi