;
25.8.2022 10.12
30.8.2022 16.00
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Sähköjärjestelmä

Suomen sähköjärjestelmän tulevaisuusskenaariot julkaistu

Fingrid on julkaissut luonnoksen Suomen sähköjärjestelmävisiosta. Visio sisältää neljä erilaista tulevaisuusskenaariota sähkön tuotannon ja kulutuksen kehittymisestä vuosille 2035 ja 2045. Esittelemme sähköjärjestelmävisiotyön ja tulevaisuusskenaariot webinaarissa 29.8. Pyydämme sidosryhmiä kommentoimaan luonnosta 15.9. mennessä.

Kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, kiihtyvä energiamurros sekä sähköistyvä yhteiskunta haastavat koko sähköjärjestelmää. Käsillä olevan energiakriisin keskellä on akuutin tilanteen ratkaisemisen lisäksi tärkeää huolehtia myös tulevaisuudesta. Euroopan energiaomavaraisuuden kasvattaminen ja nopea fossiilisista polttoaineista irtautuminen näyttelevät nyt entistäkin tärkeämpää roolia.

Tulevaisuuden sähköjärjestelmän tarkastelua varten Fingrid on julkaissut sähköjärjestelmävision luonnosraportin, jonka osana esittelemme neljä erilaista tulevaisuusskenaariota sähkön tuotannon ja kulutuksen kehittymisestä vuosille 2035 ja 2045. Visiotyön tarkoituksena on nostaa keskusteluun, millaisia tarpeita, haasteita ja mahdollisuuksia energiamurros aiheuttaa sähkömarkkinoille, kantaverkolle ja sähköjärjestelmän tekniselle toimivuudelle. Luonnosraportin kommentoinnin yhteydessä toivomme sidosryhmien ottavan laajasti kantaa, miten Suomen tulisi ratkaista tulevaisuuden haasteita.

Tervetuloa mukaan muovaamaan sähköjärjestelmävisiota

Sähköjärjestelmävision luonnosraportti on kommentoitavana 15.9. saakka ja toivomme saavamme sidosryhmiltä laajasti kommentteja niin skenaarioihin kuin myös sähköjärjestelmää koskeviin aiheisiin. Pyydämme lähettämään kommentit osoitteeseen strateginen.verkkosuunnittelu@fingrid.fi. Järjestämme myös raporttia esittelevän webinaarin 29.8. klo 9.30 - 11.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen webinaariin >

Tulevaisuusskenaariot

Työstämme skenaarioita sekä sähköjärjestelmään liittyviä aiheita eteenpäin saamamme sidosryhmäpalautteen pohjalta. Hyödynnämme saamamme palautetta skenaarioiden viimeistelyyn, ja viimeisteltyjen skenaarioiden pohjalta työstämme myöhemmin myös näkemyksen siitä, millaisia verkkoinvestointeja hiilineutraali ja kilpailukykyinen Suomi tarvitsee tulevaisuudessa.

Lisätiedot:

Mikko Heikkilä, yksikön päällikkö, strateginen verkkosuunnittelu, Fingrid Oyj, puh. 040 6374720
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

 

Ladattavat tiedostot:

Fingrid sähköjärjestelmävisio 2022skenaarioluonnokset FINAL korjattu 29.8.pdf

Tilaisuuden tallenne >

Tilaisuuden esitysaineisto > 

Tiedotetta päivitetty 29.8.  Aurinkovoiman selitetekstiä korjattu liitteessä s. 28. 
Tiedotetta päivitetty 30.8. Lisätty tilaisuuden tallenne ja esitysaineisto