;
11.3.2021 10.01
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Palautteet Climate Neutral Nordics -skenaariosta

Pohjoismaiset kantaverkkoyhtiöt käynnistivät Nordic Grid Development Perspective 2021 -hankkeen (NGDP2021) syksyllä 2020. Hankkeessa laaditaan mm. yhteispohjoismainen skenaario ”Climate Neutral Nordics”. Aiheesta järjestettiin asiakas- ja sidosryhmäwebinaari 10.2.2021.

Tärkeä osa NGDP2021-projektia on pyytää sidosryhmiltä palautetta Climate Neutral Nordics -skenaariosta. Palautetta otettiin vastaan 17.2.2021 asti. Pohjoismaiset kantaverkkoyhtiöt kiittävät sidosryhmiä arvokkaasta palautteesta. Se auttaa kehittämään Climate Neutral Nordics -skenaariota sekä NGDP2021-projektia.  

Palautteen perusteella tuulivoiman jakaumaa muutettiin skenaariossa vuosille 2030 ja 2040 ja merituulivoiman määrää lisättiin.

Saimme lisäksi useita palautteita ydinvoiman määrän lisäämisestä ja vähentämisestä sekä maa- ja merituulivoiman määrän lisäämisestä ja vähentämisestä. Palautteen pohjalta NGDP2021-projektissa tullaan tekemään herkkyystarkasteluja näiden asioiden osalta tai vaihtoehtoisesti näitä asioita selvitetään projektin ”focus area” -selvityksissä: ”Offshore wind”, ”North-South transfer issue”, ja ”Resource adequacy”.

Webinaarin 10.2. aikana saimme runsaasti kysymyksiä Climate Neutral Nordics -skenaariosta ja NGDP-projektista. Olemme nyt julkaisseet vastaukset niihin kysymyksiin, joita meillä ei ollut aikaa käsitellä webinaarin aikana. Vastaukset ovat tämän uutisen liitetiedostossa.

Lisätietoja:

Janne Seppänen, erikoisasiantuntija, pohjoismaisen NGDP2021:n projektipäällikkö, Fingrid Oyj

Mikko Heikkilä, strategisen verkkosuunnittelun päällikkö, Fingrid Oyj

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]fingrid.fi

Aiempi tiedote, jossa myös webinaarin esitysaineisto >