;
26.1.2024 20.50
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Sähköjärjestelmä

Suomen ja Viron välinen EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteys vikaantunut, selvitystyöt jatkuvat

Toinen Suomen ja Viron välisistä sähkönsiirtoyhteyksistä vikaantui perjantaina 26.1. Estlink 2 -yhteyden vikaantumista selvitetään.

Suomen ja Viron välinen sähkönsiirtoyhteys EstLink 2 irtosi verkosta torstain ja perjantain välisenä yönä puolenyön aikaan. Suomen ja Viron kantaverkkoyhtiöt Fingrid ja Elering käynnistivät vikaantumisen selvitystyöt välittömästi ja työt jatkuvat, kunnes vika on paikannettu.  

Sähkönsiirtoyhteys on toistaiseksi pois käytöstä. Yhteyden korjaus aloitetaan vikapaikan selvittyä. Maiden välisen sähkönsiirtoyhteyden vikaantuminen ei vaarantanut sähköjärjestelmän toimintaa Suomessa, sähköjärjestelmä toimii normaalisti ja sähkön riittävyys on tällä hetkellä hyvä. EstLink 2 -yhteyden vikaantumisen seurauksena Suomen ja Viron välinen sähkönsiirtokapasiteetti on kuitenkin pienentynyt 650 megawattia.

Suomesta on sähkönsiirtoyhteydet Viroon, Ruotsiin ja Norjaan. EstLink 2 on toinen Suomen ja Viron välisistä sähkönsiirtoyhteyksistä ja sen siirtokapasiteetti on 650 megawattia. Sähkönsiirtoyhteyden kokonaispituus on 170 km, josta 145 km on merikaapelia, 14 km avojohtoa Suomen puolella ja 12 km maakaapelia Virossa.    

Lisätietoja: 

Tuomas Rauhala, johtaja, Fingrid Oyj, puh 040 506 4695
Arto Pahkin, valvomopäällikkö, Fingrid Oyj, puh. 0400 756 146 

Päivitämme tietoa EstLink 2 -korjaustöiden etenemisestä verkkosivuillemme www.fingrid.fi