;
21.6.2023 14.25
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Fingridin Avoin data -verkkopalvelun betaversio on julkaistu

Fingridin Avoin data -verkkopalvelu uudistuu tänä vuonna tarjoten kootusti tietoa Suomen sähköjärjestelmästä ja sähkömarkkinoista. Palvelusta on nyt julkaistu betaversio osoitteessa https://beta-data.fingrid.fi/.

Fingridin uudistettu Avoin data -verkkopalvelu on nyt julkaistu betaversiona, jossa on aluksi tarjolla 15 minuutin aikajaksolla olevat tietoaineistot. Palvelua kehitetään beta-vaiheessa edelleen ja tarjottavia tietoaineistoja lisätään palveluun.

Uudistettu Avoin data mahdollistaa uusien tietoaineistojen tarjoamisen, monipuoliset hakutoiminnallisuudet sekä helppokäyttöisen datan lataamisen. Ohjelmointirajapinnan käyttäjät pystyvät aikaisempaa paremmin hallinnoimaan omia API-avaimiaan. Palvelussa tarjotaan myös kattavasti esimerkkejä hakujen tekoon.

Nykyinen Avoin data palvelee rinnakkain betaversion kanssa vuoden loppuun asti, ja vanhat tietoaineistot siirretään vaiheittain uuteen palveluun. Voit jättää palautetta uudistetusta palvelusta sähköpostilla osoitteeseen avoindata@fingrid.fi.

Lisätietoja:

Hanna Nurmilo, projektipäällikkö, Fingrid Oyj, puh. 040 559 0805
hanna.nurmilo@fingrid.fi