;
11.11.2022 10.09
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Tekninen ohjeistus 15 minuutin tuotantosuunnitelmien toimittamiselle on julkaistu

Vaatimukset tasevastaavien toimittamille tuotantosuunnitelmille uudistuvat 22.5.2023 alkaen, kun siirrytään 15 minuutin taseselvitysjaksoon. Lisätietoa nyt julkaistussa teknisessä ohjeistuksessa.

Fingrid uudistaa vaatimuksiaan tasevastaavien toimittamille tuotantosuunnitelmille. Vaatimukset perustuvat sekä tasehallinnan että sähkömarkkinoiden tiedonvaihdon kehitystyön tarpeisiin. Jatkossa tasevastaavat toimittavat 15 minuutin tuotantosuunnitelmia nykyisen 60 minuutin suunnitelmien sijaan. Muutos astuu voimaan siirryttäessä 15 minuutin taseselvitysjaksoon 22.5.2023.

Fingridin yleisiä tasehallinnan ehtoja täydentämään on nyt julkaistu erillinen tuotantosuunnitelmien raportointi ja tiedonvaihto -ohje, joka tarjoaa yksityiskohtaiset tekniset tiedot tuotantosuunnitelmien toimittamiselle jatkossa. Ohjeistusta tullaan päivittämään ja sen sisältöön on mahdollista vaikuttaa antamalla palautetta.

Fingrid tulee tarjoamaan joustavan, noin kuukauden pituisen, aikajakson siirtymiselle 15 minuutin tuotantosuunnitelmien toimittamiseen. Siirtymää tukemaan on tulossa myös testauspalvelu, jonka tarkoitus on varmistaa tasevastaavien toimittamien 15 minuutin tuotantosuunnitelmien tekninen vaatimustenmukaisuus ennen tuotantokäyttöönottoa. Aikatauluista ja käytännön toimista tullaan viestimään kohdennetusti tasevastaaville.

Ohje: Tuotantosuunnitelmien raportointi ja tiedonvaihto >

Lisätiedot:

Asiantuntija Teemu Väre, Fingrid Oyj

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi