;
18.5.2022 09.06
2.6.2022 17.00
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Raportti reservimarkkinoiden tarjonnasta ja hankinnasta teknologioittain on julkaistu

Reservien merkitys energiamurroksen myötä on kasvanut. Fingrid hankkii reservit markkinaehtoisesti ja teknologianeutraalisti. Olemme nyt julkaisseet eri teknologioiden osuudet Suomen reservimarkkinoiden tarjonnasta ja hankinnasta reservituotteittain vuoden 2018 tammikuulta vuoden 2022 helmikuulle.

Tällä hetkellä Suomessa reservimarkkinoille osallistuvat teknologiat ovat vesivoima, lämpövoima, tuulivoima, kulutus ja sähkövarastot. Reservituotteiden välillä on eroja, kaikki teknologiat eivät tarjoa kaikkia reservituotteita. Kaikkien teknologioiden osallistumista reservien ylläpitoon tarvitaan, myös uusia teknologioita toivotaan mukaan.

Julkaisemamme tiedon avulla sidosryhmät voivat tutustua reservien tarjontaan ja hankintaan sekä tehdä analyysejä reservimarkkinoista.

Esimerkki julkaistusta aineistosta:

kuva_tiedote17052022.png

Raportti reservimarkkinoiden tarjonnasta ja hankinnasta teknologioittain >

Raportin lisäksi julkaisimme kuukausikohtaiset osuudet  Excel-tiedostona > (päivitetty 2.6.2022)

Lisätietoja:

Laura Ihamäki, Fingrid, puh. 030 395 5166, sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Tiedot pohjautuvat Fingridin koko tarkastelujaksoa koskevaan reservitoimijakohtaiseen jaotteluun, joten ne voivat sisältää epätarkkuutta. Tiedot kattavat Fingridin ylläpitämät Suomen reservimarkkinat, säätösähkömarkkinat osalta Suomen tarjousten ja kauppojen osuudet pohjoismaisista säätösähkömarkkinoista.