;
2.3.2022 08.59
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Projektit

Kymin sähköaseman toinen muuntaja tukee teollisuuden investointeja Kymenlaaksossa

Kymenlaakson alueen teollisuuden investoinnit kasvavat voimakkaasti. Fingrid vastaa kasvavaan sähkönkulutukseen lisäämällä Kymin sähköasemalle toisen muuntajan, jolla mahdollistetaan energiaintensiivisen teollisuuden edelleen kehittyminen alueella.

Kymin sähköasema on merkittävä kantaverkon solmupiste sekä tärkeä Kotkan ja Haminan sähkönsiirron kannalta. Kymistä lähtee kolme 400 kilovoltin sekä seitsemän 110 kilovoltin voimajohtoa. Asemalle lisättävä toinen päämuuntaja otetaan käyttöön vuonna 2024 ja sillä mahdollistetaan alueen laajenevat teollisuusinvestoinnit joustavasti.

Sähköasemalle on myös varattu tilaa kahdelle uudelle 110 kilovoltin kentälle, joilla mahdollistetaan alueen teollisuuden kehittyminen ja laajennusinvestoinnit myös jatkossa.

Muuntajan lisäämisen yhteydessä uusitaan myös sähköaseman toisiojärjestelmät, eli suojaus- ja ohjausjärjestelmät. Toisiojärjestelmillä valvotaan, ohjataan ja suojataan kantaverkon laitteita, joten niillä on merkittävä rooli käyttövarmuuden ylläpidossa.

Hankkeen investointikustannukset ovat kokonaisuudessaan noin 14 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Timo Kiiveri, johtaja, Fingrid Oyj, puh. 040 543 3039