;
2.11.2022 15.48
Ajankohtaista

Fingrid-lehden 3/2022 teemana sähkön riittävyys

Vuoden kolmas Fingrid-lehti on ilmestynyt. Tämän numeron teemana on sähkön riittävyys.

Lehden pääkirjoituksessa Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen pohtii energiamarkkinoiden poikkeuksellisen vaikeaa tilannetta. Viesti sähkökatkojen mahdollisuudesta on hänen mukaansa mennyt hyvin perille ja suomalaiset ovat lähteneet hyvin mukaan säästötalkoisiin. 

Teemajutussa käydään läpi, mitä Fingrid, jakeluverkonhaltijat ja viranomaiset ovat sopineet toiminnasta, vastuista ja esimerkiksi viestintärooleista mahdollisessa sähköpulatilanteessa. Fingridin tehtävänä on viestiä sähköpulan eri vaiheista verkkosivuilla ja myös suoraan ministeriöille sekä verkkoyhtiöille. Sähköpulan sattuessa Fingrid ilmoittaa jakeluverkkoyhtiöille irtikytkentätehon määrän ja ajan.

Saatuaan tiedon Fingridiltä tilanteesta TEM lähettää aiheesta mediatiedotteen, jossa antaa kansalaisille ohjeita varautumiseen ja sähkönsäästöön. Jakeluverkkoyhtiöt puolestaan toteuttavat hallitut sähkökatkot ja viestivät aiheesta omille asiakkailleen eri kanavissa. Sähköpulaan saatetaan myös ajautua niin nopeasti, että ennakkoviestejä ei ehditä lähettää.

Lehdessä kerrotaan näistä rooleista tarkemmin, sekä lisäksi myös Energiaviraston, Huoltovarmuuskeskuksen ja Motivan rooleista mahdollisessa sähköpulatilanteessa.

Lehdessä myös muiden muassa: 

  • Datakeskuksen hukkalämpö korvaamaan fossiilienergiaa Espoossa
  • Sähkön riittävyyttä arvioidaan ennakoivasti
  • Sähköjärjestelmävisiossa ennakoidaan sähköjärjestelmään mullistusta
  • Helsingissä sähköä siirtyy pian tuplasti
  • RESPA 22 päätti monivuotisen harjoitussarjan

Fingrid-lehti ilmestyy painettuna suomeksi ja englanniksi. Lehden ja liitteen artikkelit julkaistaan loppuvuoden aikana vaiheittain myös verkkolehdessä.  

Fingrid-lehti 3/2022 pdf-versio >


Lisätiedot:

Marjut Määttänen, Fingrid Oyj, viestintä

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

As.lehti3_2022_kansi.JPG