;
6.7.2021 10.15
Ajankohtaista, Projektit

Kangasalan sähköaseman perusparannus parantaa Tampereen sähkönsaannin varmuutta

Tampereen seudun sähkönsaantia varmistetaan Kangasalan sähköaseman perusparannuksella. Sähköasemaurakka on suurin Fingridin tähän saakka yhdellä sopimuksella tilatuista sähköasemaurakoista.

Kangasalan sähköasema on tärkeä kantaverkon solmupiste: asemalta lähtee useita 400 ja 110 kilovoltin rengasyhteyksiä ja asema on merkittävä osa Tampereen kaupungin sähkönsyöttöä. Asema on rakennettu pääosin 1980-luvulla, mutta käytössä on myös 1960-luvulta peräisin olevia rakenteita. Perusparannuksessa asemaa uusitaan laajasti. 400 kV kytkinlaitos toteutetaan laitevaihtoina ja 110 kV kytkinlaitos uusitaan kaasueristeiseksi kytkinlaitokseksi uuteen rakennukseen. Aseman muuntajat siirretään nykyvaatimukset täyttäviin rakenteisiin. 

Sähköasemaurakka käynnistyy Kangasalla ensi vuonna ja aseman perusparannus valmistuu kokonaisuudessaan 2024. Sähköasemaurakan toteuttaa Omexom Suomi. Projekti on Fingridille ensimmäinen konkreettinen askel kantaverkon siirtokykyä lisäävästä kondensaattoripaketista. Sähköaseman urakka sisältää 20 kV rinnakkaiskondensaattorikenttien hankinnan. Lisäksi sähköasemalle asennetaan Fingridin hankkimat kondensaattoriparistot. Kangasalalle ja usealle muulle asemalle hankittavilla kondensaattoriparistoilla voidaan kasvattaa merkittävästi pohjois-eteläsuuntaista siirtokykyä.

Fingrid uutisoi kesäkuussa uudesta tavasta kasvattaa siirtokykyä nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tästä voi lukea lisää Fingrid-lehdestä >

Lisätietoja:

Pasi Yli-Salomäki, Fingrid, pasi.yli-salomaki[at]fingrid.fi