;
11.10.2021 15.11
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Infotilaisuus tehoreservijärjestelmän muutoksista perjantaina 12.11.

Fingrid järjestää infotilaisuuden tehoreservijärjestelmästä sekä lain tuomista muutoksista tehoreservijärjestelyihin ja käyttösääntöihin perjantaina 12.11. Helsingissä sekä etäyhteyksin. Ilmoittaudu mukaan.

Muutokset eurooppalaisessa lainsäädännössä (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU)2019/943 sähkön sisämarkkinoista) tuovat muutostarpeita Suomen tehoreserviä koskettavaan lainsäädäntöön. Nykyinen tehoreservilaki tulee sopeuttaa asetuksen uusiin vaatimuksiin. Tehoreservilaki on ollut päivitettävänä työ- ja elinkeinoministeriössä.

Muutokset tehoreservilakiin tuovat muutoksia myös Fingridin tehoreservijärjestelmään. Lain uudet vaatimukset edellyttävät muun muassa muutoksia tehoreservien aktivointitapaan sekä tasepoikkeaman hinnan muodostumiseen tehoreservin aktivointitilanteessa. Lisäksi lakiesitys edellyttää kapasiteettimekanismeille asetettavia hiilidioksidipäästörajoja sekä mahdollistaisi voimalaitosten lisäksi sähkövarastojen ja sähkönkulutuksen osallistumisen tehoreservijärjestelmään. Nykyinen tehoreservikausi on päättymässä ensi kesänä, ja seuraava kausi alkaa 1.7.2022.

Fingrid järjestää infotilaisuuden tehoreservijärjestelmästä sekä lain tuomista muutoksista tehoreservijärjestelyihin ja käyttösääntöihin. Sidosryhmien palaute päivitettäviin tehoreservijärjestelyihin tilaisuudessa on tervetullutta. Tilaisuudessa lakiesitystä esittelemässä on myös työ- ja elinkeinoministeriön edustaja. Tilaisuus järjestetään perjantaina 12.11. klo 10-11, ja siihen on mahdollista osallistua sekä paikan päällä Fingridin tiloissa että etäyhteyksin Teamsin kautta.

Voit ilmoittautua tilaisuuteen tästä linkistä >

Lisätietoja:

Hanni Sonkeri, Fingrid Oyj, hanni.sonkeri@fingrid.fi