;
15.5.2020 12.49
Ajankohtaista

Fingrid voitti vuosikertomusarvion listautumattomien yhtiöiden sarjan

ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry palkitsi Fingrid Oyj:n listautumattomien yhtiöiden parhaasta vuosikertomuksesta. Fingridin vuosikertomuksen päätavoitteena on taloudellisen raportoinnin lisäksi kertoa, miten yhtiö luo alustan puhtaalle sähköjärjestelmälle ja mahdollistaa osaltaan Suomen hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisen.

Fingrid Oyj nousi listaamattomien yritysten ykköseksi ProComin järjestämässä Vuosikertomusarviossa. Raati kiitti Fingridiä erityisesti julkaisun ammattitaitoisuudesta ja johdonmukaisuudesta. Raadin mielestä kertomuksessa vastuullisuuden mittarit ja tavoitteet oli raportoitu tavalla, joka nivoo vastuullisuuden osaksi yhtiön strategisia tavoitteita.  

"Vuosikertomus on tärkeä osa Fingridin sidosryhmäviestintää. Se kokoaa eri näkökulmista tarkasteltuna yhteen yhtiön mielenkiintoisen tarinan keskeisenä puhtaan suomalaisen sähköjärjestelmän rakentajana", toteaa Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen

ProComin vuosikertomusarvion tavoitteena on auttaa organisaatioita tekemään havainnollistavaa, ajantasaista ja toimivaa talous- ja sijoittajaviestintää. Vuosikertomuksia arvioi neljän asiantuntijan, jolla on laaja kokemus vuosiraportoinnista, vuosikertomuksista, talousviestinnästä ja vastuullisuusraportoinnista.

  • Toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja liitetiedot arvioi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Mirel Leino yhteistyössä laskentatoimen laitoksen opiskelijaryhmän kanssa.
  • Sisältöjen laatua ja luettavuutta arvioi MustRead Executiven päätoimittaja ja osakas Raine Tiessalo.
  • Vastuullisuutta arvioi kiinnostavan vastuullisuusviestinnän sanansaattaja ja vastuullinen sijoittaja Kaisa Kurittu.
  • Visuaalista ilmettä sekä verkkovuosikertomuksen käytettävyyttä arvioi Milttonin Art Director ja strategi Jesper Vuori sekä Studio Pekka Piippo Oy:n Pekka Piippo.

 

Vuosikertomus on saatavilla suomeksi ja englanniksi yhtiön verkkosivuilla osoitteessa https://annualreport2019.fingrid.fi, josta sen voi tulostaa latauskoritoiminnon kautta myös PDF-tiedostona.

Vuosikertomuksessa avataan Fingridin merkittävää myönteistä kädenjälkeä energiamurroksessa ja ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Vastuullisuudesta raportoidaan osana vuosikertomusta soveltamalla integroidun raportoinnin periaatteita. Yritysvastuutiedot on varmentanut ulkopuolinen riippumaton taho. Perinteisen taloudellisen raportoinnin lisäksi tilinpäätöksessä on kuvailtu laajasti tekstein ja kuvin talouden ja regulaation logiikkaa.

Lisätiedot: 

Jukka Ruusunen, toimitusjohtaja, puh. 030 395 5140  

Marjaana Kivioja, viestintäpäällikkö, puh. 030 395 5267

sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi at fingrid.fi