;
24.1.2018 08.23
Ajankohtaista, Kansainväliset uutiset

Julkinen kuuleminen ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmästä Baltic CCR -alueella

Fingrid on valmistellut Baltic CCR -alueen ehdotuksen ajojärjestyksestä yhdessä alueen muiden kantaverkonhaltijoiden kanssa. 

Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviivan mukainen julkinen kuuleminen koordinoidusta ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmästä Baltic CCR -kapasiteetinlaskenta-alueella alkoi 20.1.2018. Kuuleminen päättyy 22.2.2018.

Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviiva (CACM GL) velvoittaa kantaverkonhaltijoita laatimaan ehdotuksen koordinoidusta ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmästä. Kansalliset sääntelyviranomaiset hyväksyvät menetelmän ennen sen käyttöönottoa.

Suuntaviivan mukaan kunkin kapasiteetinlaskenta-alueen kantaverkonhaltijat vastaavat koordinoidun ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppa -menetelmän kehittämisestä yhdessä. Ehdotuksesta on järjestettävä julkinen kuuleminen ennen sen hyväksymistä.

Fingrid on valmistellut ehdotuksen yhdessä muiden Baltian kapasiteetinlaskenta-alueeseen kuuluvien kantaverkonhaltijoiden kanssa Baltic CCR –kapasiteetinlaskenta-alueelle. Ehdotus sekä lisätietoa julkisesta kuulemisesta ja siihen osallistumisesta on julkaistu ENTSO-E:n sivuilla.

Lisätiedot:

Heini Ruohosenmaa, Fingrid, puh. 030 395 4187

Ritva Hirvonen, Fingrid, puh. 030 395 4182

Katso myös pohjoismaisesta konsultaatiosta julkaistu tiedote