;
17.1.2018 16.45
Ajankohtaista, Kansainväliset uutiset

Julkinen kuuleminen ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmästä

Fingrid on valmistellut ehdotuksen ajojärjestyksestä yhdessä pohjoismaisten kantaverkonhaltijoiden kanssa. Ehdotus koskee Nordic CCR –kapasiteetinlaskenta-aluetta. 

Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviivan mukainen julkinen kuuleminen koordinoidusta ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmästä Nordic CCR -kapasiteetinlaskenta-alueella alkoi 2.1.2018. Kuuleminen päättyy 2.2.2018.

Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviiva (CACM GL) velvoittaa kantaverkonhaltijoita laatimaan ehdotuksen koordinoidusta ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmästä. Kansalliset sääntelyviranomaiset hyväksyvät menetelmän ennen sen käyttöönottoa. Suuntaviivan mukaan kunkin kapasiteetinlaskenta-alueen kantaverkonhaltijat vastaavat koordinoidun ajojärjestyksen uudelleenmäärittely- ja vastakauppamenetelmän kehittämisestä yhdessä. Ehdotuksesta on järjestettävä julkinen kuuleminen ennen sen hyväksymistä.

Fingrid on valmistellut ehdotuksen yhdessä pohjoismaisten kantaverkonhaltijoiden kanssa Nordic CCR –kapasiteetinlaskenta-alueelle. Ehdotus sekä lisätietoa julkisesta kuulemisesta ja siihen osallistumisesta löytyvät ENTSO-E:n sivuilta.

Lisätiedot:

Aila Itäpää, Fingrid,  puh. 030 395 4249

Ritva Hirvonen, Fingrid, puh. 030 395 4182