;
14.12.2017 13.52
Ajankohtaista, Projektit

Etelä-Karjalan voimajohtoinvestoinnin urakoitsijaksi Eltel Networks Oy

Kantaverkkoyhtiö Fingrid parantaa Etelä-Karjalan siirtoyhteyksiä uusimalla kaksi ikääntynyttä voimajohtoa ja rakentamalla uuden sähköaseman Joutsenoon. Toinen uusittavista voimajohdoista on Lappeenrannassa sijaitseva Lempiälän ja Vuoksen välinen 24 kilometrin pituinen voimajohto. Urakan tarjouskilpailun voitti Eltel Networks Oy. Hankkeen taustalla on Kemiran tehdaslaajennus Joutsenossa.

Fingridin Etelä-Karjalan kantaverkon kehittämisssuunnitelmat pohjautuvat Kemiran päätökseen laajentaa natriumkloraattituotantoa Joutsenon tehtaalla. Kemiran tehtaanlaajennus vauhditti kantaverkkoon suunniteltuja investointeja, sillä tehtaan tarvitsema teho nousee nykyisestä ja sähkön kulutus kasvaa huomattavasti. Lisätietoja taustoista voi lukea uutisestamme: "Fingidiltä suurinvestointeja Etelä-Karjalaan Kemiran Joutsenon tehtaan laajennuksen myötä".

Etelä-Karjalan kantaverkkoa vahvistetaan:
- uusimalla kaksi voimajohtoa: Lempiälä - Vuoksi ja Vuoksi - Onnela
- rakentamalla uusi Vuoksen sähköasema Joutsenoon.

Fingrid on tehnyt Eltel Networks Oy:n kanssa sopimuksen Lempiälä - Vuoksi -voimajohdon rakentamisesta. 13.12.2017 allekirjoitetun sopimuksen arvo on noin 5,6 miljoonaa euroa. Hankkeen rakennustyöt ajoittuvat alkuvuoden 2018 ja kesän 2019 välille.

Vuoksi - Onnela -voimajohdon uusii kroatialainen Dalekovod j.s.c. ja Vuoksen sähköaseman rakentaa VEO Oy.

Lisätietoja: 
Ritva Laine, projektipäällikkö, voimajohtojen rakentaminen, puh. 030 395 5134

Katso myös:
Vuoksi - Onnela -voimajohdon hankesivut ja Vuoksen sähköaseman hankesivut.