;
29.9.2023 10.15
Ajankohtaista

Uudistunut Tuntihinta-sovellus on julkaistu

Sähkön pörssihintojen seurantaan tehty Tuntihinta-sovellus on uudistunut. Uusi sovellusversio Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin tulee saataville sovelluskauppoihin. Sovelluksen kehittämistä jatketaan edelleen.

Kuluneen vuoden aikana suureen suosioon noussut Tuntihinta-sovellus on saanut uudistuksen myötä uuden ulkoasun ja sen teknistä toimivuutta on kehitetty vastaamaan paremmin huimasti kasvaneita käyttäjämääriä. Lisäksi sovelluksen saavutettavuutta parannettaan uudistamisen yhteydessä.

Tuntihinta-sovelluksessa perustoiminnallisuudet ovat säilyneet ennallaan. Uudessa sovellusversiossa hinnat esitetään edelleen graafisessa ja taulukkomuodossa. Taulukkonäkymä löytyy sovelluksen yläreunasta avautuvasta navigaatiosta.

Sovelluksen asetuksista voi valita haluaako nähdä hinnat alv:n kanssa vai ilman, sekä lisätä halutessaan myyjän marginaalin mukaan. Sovelluksen hälytysrajat voi ajoittaa ala- ja ylärajan osalta hälyttämään vuorokauden osalta edelliselle illalle tai tuntikohtaisesti valitsemilleen tunneille. Sovelluksen kehittäminen jatkuu edelleen. 

Mikä Tuntihinta-sovellus?

Fingridin Tuntihinta-sovelluksesta voi seurata sähkön pörssihintoja. Hinnat julkaistaan seuraavalle vuorokaudelle iltapäivisin sähköpörsseissä, kuten Nord Pool Spotissa. Fingrid ei ole sähköpörssi, eikä vaikuta sähkön pörssihintojen muodostumiseen, mutta sovelluksen avulla haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden seurata sähkön pörssihintoja ajoittaakseen kulutustaan edullisemmille tunneille. Tuntihinta-sovelluksessa hintoja voi seurata takautuvasti seitsemän vuorokauden ajalta.

Tuntihinta-sovellus sai alkunsa 10 vuotta sitten Kysyntäjousto-projektissa. Sen yhteydessä järjestettiin Fingridin sisäinen ideakilpailu, jonka parhaista paloista päädyttiin luomaan Tuntihinta-sovellus. Sovelluksen suosio lähti nousuun syksyllä 2022, jonka jälkeen sovelluksen käyttäjämäärät ovat lähes tuplaantuneet.

Lisätietoja sovelluksesta www.fingrid.fi/tuntihinta
sähköposti tuntihinta@fingrid.fi