;
24.11.2023 16.01
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Sähkömarkkinat

Sähkömarkkinoiden häiriötilanne ohi, tuotanto ja kulutus tasapainossa

Sähkömarkkinatoimija aiheutti virheellisellä sähkön myyntitarjouksellaan Suomen sähköjärjestelmän vakautta uhkaavan tilanteen perjantaille 24.11.

Yhtiö myi torstaina pohjoismaiseen sähköpörssiin suuren määrän sähköä perjantaille myyntitarjouksella, joka syrjäytti merkittävän määrän markkinoille tarjottua muuta tuotantoa. Fingrid toivoi poikkeustilanteessa sähköntuottajilta aktiivisuutta ja pysymistä markkinoilla puuttuvan tuotannon tasapainottamiseksi ja järjestelmän vakauden säilyttämiseksi.

”Sähköntuottajat reagoivatkin toivotusti ja tuotantokapasiteettia on ollut saatavana erittäin hyvin Suomessa ja naapurimaissa. Aktiivisen päivänsisäisen kaupankäynnin johdosta perjantaina tuotanto ja kulutus on ollut hyvin tasapainossa, ja valvomossamme sähköjärjestelmää on käytetty lähes normaalin arkipäivän tapaan. Sähkötehon riittävyys näyttää hyvältä koko perjantain osalta”, kertoo johtaja Tuomas Rauhala Fingridiltä. 

Poikkeustilanteesta johtuen sähkö on ollut pörssisähköä käyttäville kuluttajille perjantaina ennätyshalpaa. Kulutus on perjantaina ollut hieman normaalia suurempi. Iltaa kohden sähkön käyttö nousee selvästi tavanomaista arki-ilta enemmän, mutta sillä ei ole erityistä vaikutusta sähköjärjestelmän toimintaan.

Lisätietoja:

Johtaja Tuomas Rauhala, Fingrid Oyj, puh. 040 506 4695