;
1.11.2023 09.28
Sähköjärjestelmät, Ajankohtaista

Ilmoita vuoden 2024 siirtokeskeytystarpeista marraskuun loppuun mennessä

Kantaverkkoon liittyneiden haarajohtojen investointi-, korjaus- ja huoltotyöt aiheuttavat siirtokeskeytyksiä kantaverkkoon. Pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan 30.11. mennessä vuoden 2024 siirtokeskeytystarpeet. 

 

Kantaverkon sähkönsiirto joudutaan toisinaan keskeyttämään paikallisesti verkon kunnossapidon, korjauksen tai rakennustöiden vuoksi. Myös kantaverkkoon liittyneiden jakeluverkko- ja tuotantoyhtiöiden haarajohtojen korjaustyöt vaativat kantaverkon sähkönsiirron keskeytyksiä. Keskeytysten tarve kasvaa samalla, kun kantaverkon verkko-omaisuus lisääntyy ja liittymispisteitä ja liittyjiä tulee nopealla tahdilla lisää.

Toivomme asiakkailta pitkäjänteistä verkkoon liittyvien töiden suunnittelua ja ilmoitusta tulevan vuoden siirtokeskeytystarpeista hyvissä ajoin ennakkoon. Pyrimme yhdistämään siirtokeskeytyksiä, jotta vaikutukset asiakkaille ja sähkömarkkinoille jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Keskeytyksiä on meneillään aina jossain päin kantaverkkoa ja vilkkainta aikaa ovat kevät- ja syyskuukaudet. Talvikaudella keskeytyksiä toteutetaan sääolojen vuoksi vähemmän.

Siirtokeskeytystarpeet ilmoitetaan 30.11. mennessä Oma Fingrid -palvelussa. Näiden tietojen ja kantaverkon omien tarpeiden perusteella Fingrid yhteensovittaa seuraavan vuoden siirtokeskeytykset asiakkaiden ja palvelutoimittajien kanssa ja tekee siirtokeskeytysten kausisuunnitelman.

Yllättävistä siirtokeskeytystarpeista voi ilmoittaa myös myöhemmin.

Lisätiedot:

Veijo Siiankoski, Fingrid Oyj
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Lisätietoja myös Fingridin käyttöasiantuntijoilta.

Oma Fingrid: https://oma.fingrid.fi/