;
9.12.2022 10.33
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Projektit

Fingridin investoinnit turvaavat pääkaupunkiseudun luotettavaa sähkönsaantia ja edistävät merkittäviä investointeja Suomeen

Kantaverkkoyhtiö Fingrid rakentaa uuden sähköaseman Espooseen ja laajentaa sähköasemia Espoossa ja Siuntiossa, minkä avulla turvataan pääkaupunkiseudun luotettava sähkönsaanti sähkönkulutuksen kasvaessa. Sähköasemat ovat myös mahdollistamassa Microsoftin ja Fortumin investointien sähkönsaannin pitkälle tulevaisuuteen ja hiilivapaan kaukolämmön tuotannon Espoossa.

Microsoft suunnittelee Suomeen kolmea datakeskusta, jotka sijoittautuisivat Espooseen, Kirkkonummelle ja Vihtiin. Fingrid rakentaa ja laajentaa pääkaupunkiseudun sähköasemiaan, jotka ovat osaltaan mahdollistamassa Microsoftin datakeskusinvestointien luotettavan sähkönsaannin. Lisäksi sähköasemahankkeet parantavat sähköverkon käyttövarmuutta Espoossa.

Espoon Hepokorpeen rakennetaan uusi sähköasema

Fingrid rakentaa Espoon Hepokorpeen Kehä III -tien varteen uuden Hepokorven sähköaseman vuosien 2023–2025 aikana. Sähköasema on tärkeässä roolissa läntisen pääkaupunkiseudun sähkönsiirron ja huoltovarmuuden kannalta.

Suunnitelman mukaan paikallinen jakeluverkkoyhtiö Caruna Espoo Oy liittyy Hepokorven sähköasemalle, jolla taataan alueen luotettava sähkönsaanti pitkälle tulevaisuuteen. Sähköasemaan liitetään myös Microsoftin Espoon datakeskus ja Fortumin lämpöpumppulaitos.

Espoon sähköasemaa ja Kopulan sähköasemaa Siuntiossa laajennetaan

Fingridin Espoon sähköasema perusparannetaan ja laajennetaan. Microsoftin Kirkkonummen datakeskuksen ensisijainen sähkönsyöttö tulee Fingridin Espoon sähköasemalta, jonne Microsoft rakentaa 400 kilovoltin kaapeliyhteydet. Lisäksi Fingridin Siuntiossa sijaitseva Kopulan sähköasema laajennetaan. Microsoftin Vihdin datakeskus liitetään kolmella 110 kilovoltin yhteydellä Kopulan sähköasemalle.

Datakeskusalueista saavutetaan mittavat ilmastohyödyt, sillä Fortum vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tulee hyödyntämään datakeskusten hukkalämmön päästöttömäksi kaukolämmöksi Espoossa.

Lisätiedot:

Timo Kiiveri, Johtaja, Fingrid Oyj, puh. 040 543 3039