;
23.3.2022 14.30
Ajankohtaista

Fingridin Green Bond -vuosiraportti julkaistu

Green Bond -vuosiraportissa esitellään Fingridin vihreällä joukkovelkakirjalla rahoittamat hankkeet ilmasto- ja ympäristövaikutuksineen.

Fingrid on julkaissut Green Bond -vuosiraportin "Green Bond Investor Letter and Impact Report".

Raportti kuvaa yhtiön vuonna 2017 liikkeeseen laskemalla 100 miljoonan euron vihreällä joukkovelkakirjalla (Green Bond) rahoittamat investointihankkeet ja näiden ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Green Bondista saadut varat allokoitiin yhteentoista investointihankkeeseen, joilla liitetään uusiutuvan energian tuotantoa kantaverkkoon, tai pienennetään sähkön siirron teknisiä häviöitä.

Vuodesta 2019 alkaen Fingrid on raportoinut hankkeiden vaikutuksena myös vältettyjen epäsuorien hiilidioksidipäästöjen määrän uusiutuvan energian tuotantoon liittyvien hankkeiden osalta. Näiden vaikutusten arvioidaan olevan 258 000 hiilidioksidiekvivalenttitonnia vuonna 2021. Vaikutukset on varmennettu Mitopro Oy:n toimesta.

Fingridin Group Treasurer Jussi Pohjanpalo näkee Green Bondit hyvänä tapana rahoittaa yhtiön vihreitä investointeja.
"Fingridin tavoitteena on lisätä vihreän rahoituksen määrää, sillä se tukee yhtiön tavoitetta mahdollistaa siirtyminen kohti puhdasta sähköjärjestelmää ja sopii myös kokonaisvastuulliseen toimintatapaamme. Tähän toimintatapaan kuuluvat muun muassa hankkeiden ympäristövaikutusten arviointi, palvelu- ja tavaratoimittajien vastuullisuusauditoinnit sekä toimittajien sitouttaminen yhtiön yritysvastuuvaatimuksiin toimittajille", Pohjanpalo toteaa. 

Lisätietoja:

Jussi Pohjanpalo, Group Treasurer, Fingrid
jussi.pohjanpalo(at)fingrid.fi