;
21.3.2022 13.34
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Datahubin tuotantokäyttö sujuu hyvin – omat tiedot mahdollista tarkastaa asiakasportaalista

 

Helmikuussa 2022 käyttöönotetun sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetyn tiedonvaihtojärjestelmän, datahubin, tuotantokäyttö on lähtenyt käyntiin sujuvasti. Myös datahubin asiakasportaali on nyt loppuasiakkaiden käytettävissä. Portaalista on mahdollista tarkastaa datahubiin tallennetut oman sähkönkäyttöpaikkansa tiedot.

Sähkön vähittäismarkkinoilla siirryttiin keskitetyn tiedonvaihtojärjestelmän, datahubin, käyttöön 21.2.2022. Datahub-järjestelmän käyttöön siirryttiin onnistuneesti ja tuotantokäyttö on sujunut hyvin. Käyttöönoton jälkeen järjestelmään tehtiin havaintojen perusteella sujuvasti korjauksia ja järjestelmän tilanne on todettu vakaaksi. Datahubin tietoja käyttävät noin 80 sähkönmyyjää ja 80 jakeluverkkoyhtiötä palvellessaan asiakkaitaan eli sähkön käyttäjiä. Verkonhaltijat toimittavat datahubiin muun muassa noin viisi miljoonaa mittaustietosanomaa päivittäin.

Käyttöönoton jälkeen asiakaspalvelussa on ilmennyt ruuhkaa. Valtaosaan tukipyyntöjä on kuitenkin pystytty vastaamaan saman työpäivän aikana. Datahubin asiakaspalvelu on vastaanottanut pääkonversion jälkeen yli 4 000 tukipyyntöä toimialalta.

Otamme mielellään vastaan palautetta ja käyttökokemuksia datahub-järjestelmän käytöstä toimialalta voidaksemme kehittää palveluamme ja toimintaamme edelleen.


Asiakasportaali käyttöön

Datahubin asiakasportaali otettiin käyttöön 15.3. Porrastetulla käyttöönotolla haluttiin varmistaa datahubin mahdollisimman sujuva käyttöönotto ja resurssien kohdistaminen vähittäismarkkinoiden toiminnan kannalta kriittisiin prosesseihin.

Asiakasportaalista sähkösopimuksen tehnyt kuluttaja tai yrityksen edustaja voivat tarkastaa omat datahubiin tallennetut tietonsa, kuten tiedot sähkönkäyttöpaikkansa sopimuksista, käyttöpaikan kulutustiedot sekä omat asiakastietonsa. Palvelussa on mahdollista myös antaa valtuutus kolmannelle osapuolelle omiin sähkönkäyttöpaikan tietoihin. Asiakasportaaliin kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisen kautta. Asiakasportaalissa näytetään sähköyhtiöiden datahubiin toimittamat tiedot. Mahdollisten virheellisten tietojen osalta pyydämme olemaan yhteydessä oman sähköyhtiön asiakaspalveluun.

Kirjautumislinkki asiakasportaaliin löytyy Fingridin www-sivuilta www.fingrid.fi/datahub

Lisätietoja:

Minna Arffman, asiakkuusjohtaja, Fingrid Datahub Oy, puh. 030 395 5263
etunimi.sukunimi@fingrid.fi