;
6.10.2021 10.54
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Infotilaisuus reserveistä 23.11. aamupäivällä

Sähköjärjestelmän jatkuvaa tehotasapainoa turvaavien reservien tarve kasvaa huomattavasti tulevina vuosina sähköjärjestelmän uudistuessa. Fingrid järjestää infotilaisuuden reserveistä Helsingissä tiistaina 23. marraskuuta klo 9.00 alkaen. Tilaisuudessa käydään läpi Suomessa käytössä olevat reservituotteet ja niiden markkinapaikat.

Sähköä tulee tuottaa joka hetki yhtä paljon kuin sitä kulutetaan, ja tämä tasapaino näkyy kullakin hetkellä sähköverkon taajuudessa. Fingrid ylläpitää sähkön tuotannon ja kulutuksen välistä tasapainoa reservien avulla. Reservituotteita on useita vastaamaan erilaisiin sähköverkon taajuuden muutosten tasapainotustarpeisiin.

Sähköjärjestelmän uudistuessa puhtaammaksi jouston tarve kasvaa, mikä näkyy myös lisääntyvänä reservien hankintana. Fingrid hankkii reservit markkinaehtoisesti ylläpitämiltään markkinapaikoilta. Reservintuottajille maksetaan osallistumisesta reservien ylläpitoon. Reservejä tuottavat voimalaitokset, sähkön kuluttajat ja akustot.

Marraskuun 23. päivänä järjestettävässä infotilaisuudessa kuullaan muun muassa, mitä reservituotteita Suomessa on käytössä ja miten reservimarkkinoille pääsee osallistumaan. Kerromme myös reservimarkkinapaikkojen tulevaisuuden näkymistä. Tilaisuus järjestetään Fingridin Helsingin toimipisteen auditoriossa. Tilaisuuden alkuun on  kahvitarjoilu klo 9.00 ja varsinainen ohjelma alkaa klo 9.30. Reservi-infotilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoittaudu tilaisuuteen >

Etäyhteyksin osallistuville Teams-linkki.

Lisätietoja:

Laura Ihamäki, Fingrid Oyj, puh. +358303955166

Hanni Sonkeri, Fingrid Oyj, puh. +358303955286

Lisätietoja reserveistä verkkosivuillamme >