;
26.3.2019 14.56
Ajankohtaista

FINEST19-harjoitus toi Viron ja Suomen tietoturvaviranomaiset yhteen

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus harjoitteli yhdessä Viron CERT-EE-tietoturvaviranomaisen kanssa kriittisen infrastruktuurin kyberhäiriötilannetta FINEST19-harjoituksessa eilen maanantaina 25.3. Fingrid osallistui harjoitukseen tarkkailijan ominaisuudessa.

FINEST19-harjoituksessa keskityttiin harjoittelemaan molempia maita koskevan kyberkriisin yhteistä selvittämistä kriittisessä infrastruktuurissa. Harjoituksen painopisteenä oli erityisesti tehokas ja turvallinen viestintä sekä yhteisen, jaetun tilannekuvan luominen. Harjoituksen skenaario keskittyi sähkönjakelun häiriöön ja siinä oli myös kyberrikollisuutta käsittelevä näkökulma.

"Harjoittelun avulla on mahdollista tunnistaa toimivia käytäntöjä ja luoda uusia tapoja ratkaista ongelmia todentuntuisessa ympäristössä", kertoo harjoituksen vetäjä Antti Kurittu Kyberturvallisuuskeskuksesta. Harjoitus on ensimmäinen Kyberturvallisuuskeskuksen suunnittelema ja järjestämä, Suomen ja Viron CERT-tiimien kansainvälinen yhteisharjoitus. Harjoitus toteutettiin yhteistyössä Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin ja Viron kantaverkkoyhtiö Eleringin kanssa.

Fingridin liiketoiminnasta ja turvallisuudesta vastaavaa henkilöstöä osallistui harjoitukseen tarkkailijan ominaisuudessa. 

"Harjoitus antoi meille erittäin tärkeää oppia viranomaistoiminnan sisällöstä ja merkityksestä kyberturvallisuuden kriisitilanteen hoidossa", toteaa Fingridin ICT-johtaja Kari Suominen.

Lisätiedot:

ICT-johtaja Kari Suominen, Fingrid, kari.suominen[at]fingrid.fi