;
28.11.2018 10.12
Sähkömarkkinat, Lehdistötiedotteet

Uusi Askelmerkit-verkkosivusto avaa sähkömarkkinoiden sääntöjä ja muutoksia

Askelmerkit sähkömarkkinamurrokseen on uusi Fingridin verkkosivujen sisältökokonaisuus, joka palvelee sidosryhmiä samaan tapaan kuin aiempi Johtokatu-julkaisu. Keskustelun mahdollistava sivusto jakaa ajantasaista tietoa sähkömarkkinoiden murroksesta.

Askelmerkit sähkömarkkinamurrokseen on Fingridin verkkosivuilla osoitteessa www.fingrid.fi/askelmerkit julkaistu uusi kokonaisuus, jonne kerätään ajantasaista tietoa sähkömarkkinoiden muutoksista. Sivustokokonaisuus kerää yhteen tukkusähkömarkkinoiden lähivuosien keskeisimmät hankkeet. Tältä sivustolta löytyy ajantasainen tieto eri hankkeiden etenemisestä. Sivustolla on mahdollista keskustella tulevista muutoksista ja esittää kysymyksiä ja käydä keskustelua Fingridin asiantuntijoiden kanssa.

Sähkömarkkinoilla on tapahtumassa useita merkittäviä uudistuksia seuraavien kolmen vuoden aikana. Uudistukset ovat osin samanaikaisia, mikä lisää valmistautumiseen liittyvää haastetta. Uudistukset, kuten esimerkiksi siirtyminen lyhyempään kaupankäyntijaksoon, edellyttävät markkinatoimijoiden välistä keskustelua ja koordinaatiota.

Fingrid on viimeisten parin vuoden aikana julkaissut sähkömarkkinoiden nykytilaa ja kehitystä käsitteleviä keskustelupapereita ja tiekarttoja. Näistä viimeisimpänä on keväällä 2017 julkaistu Johtokatu – tiekartta vihreään sähköjärjestelmään. Yhdessä sopimista, keskustelua ja eri näkökulmien ymmärtämistä tarvitaan, jotta uudistusten toteutuksen yksityiskohdat saadaan ratkaistua ja kokonaisuus palvelee parhaalla mahdollisella tavalla suomalaisia sähkömarkkinatoimijoita ja koko yhteiskuntaa.

– Energiajärjestelmä muuttuu nopeasti. Markkinoille tulee muun muassa tuulivoimaa ja samalla sieltä poistuu vanhaa fossiilisiin polttoaineisiin perustuvia energialähteitä. Tästä seuraa se, että sähkömarkkinoiden sääntöjä pitää kehittää ja muutoksista on tärkeää kertoa eri osapuolille. Tuleva muutos on iso meille, mutta erityisesti meidän asiakkaillemme. Haluamme vastata heidän toiveisiinsa niin, että jaamme ymmärrettävää perustietoa muutoksista ja niiden vaikutuksista, Fingridin erikoisasiantuntija Mikko Heikkilä perustelee sivuston tarvetta.

Askelmerkit sähkömarkkinamurrokseen –sivusto avattiin Fingrid Current –päivän yhteydessä tiistaina 27.11.2018. Sivusto on nyt kaikille avoin, ja tietoa tulevista kehityssuunnista päivitetään sivustolle sitä mukaan, kun asiat etenevät. 

Askelmerkit sähkömarkkinamurrokseen -sivusto >


Lisätietoja:
Mikko Heikkilä, erikoisasiantuntija, Fingrid Oyj
etunimi.sukunimi@fingrid.fi, +358 40 637 4720