;
7.9.2018 12.59
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Tarjouspyyntö osallistumisesta taajuusohjatun käyttö- ja häiriöreservin ylläpitoon 2019

Fingrid järjestää tarjouskilpailun taajuusohjatun käyttö- ja häiriöreservin ylläpidosta ajanjaksolle 1.1.2019 – 31.12.2019.

Fingrid hankkii osan taajuusohjattujen reservien velvoitteestaan kotimaisilta vuosimarkkinoilta tämän tarjouskilpailun perusteella. Vuosimarkkinoiden lisäksi Fingrid hankkii taajuusohjattua reserviä Venäjältä ja Virosta sekä päivittäisellä hankinnalla tuntimarkkinoilta kotimaasta ja muista Pohjoismaista.

Fingrid on kesäkuussa toimittanut Energiavirastolle vahvistettavaksi sähköjärjestelmän tasehallinnan suuntaviivan mukaisesti tämän tarjouspyynnön liitteenä olevat ehdot ja edellytykset taajuuden vakautusreservin (FCR) toimittajille. Asian käsittely Energiavirastossa on yhä kesken. Vahvistettuja ehtoja ja edellytyksiä tullaan soveltamaan reservitoimittajan osallistuessa taajuusohjatun käyttö- ja häiriöreservin vuosi- ja tuntimarkkinoille.

Tarjous on toimitettava Fingridille 1.10.2018 klo 16:00 mennessä tarjouspyynnön mukaisesti.

Mikäli tarjottava kapasiteetti ei ole aikaisemmin osallistunut reservien ylläpitoon tai säätökokeiden suorittamisesta on kulunut yli 10 vuotta, tulee testitulokset säätökyvyn todentamisesta toimittaa Fingridille viimeistään tarjouksen yhteydessä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Anders Lundberg puh. 030 395 4171