;
20.3.2018 18.19
Ajankohtaista, Projektit, Lehdistötiedotteet

Sähköasemakin voi olla taideteos - Vantaan arkkitehtuuripalkinto Fingridin Länsisalmen sähköasemalle

Vantaan kaupunki palkitsee laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja -tekoja Kehäkukka-tunnustuksella. Vuoden 2018 Kehäkukka-palkinto myönnettiin kantaverkkoyhtiö Fingridin Länsisalmen sähköasemalle, jonka tehtävänä on turvata pääkaupunkilaisten sähkönsaantia. 

Länsisalmi 2
Länsisalmi 2
Sulje

 

Vuoden 2018 Kehäkukka-palkinto julkaistiin Vantaan arkkitehtuuripäivässä 20.3. Palkintolautakunta perustelee Fingridin Länsisalmen sähköaseman valintaa muun muassa sen arkkitehtonisen ratkaisun selkeydellä ja vahvalla kokonaiskonseptilla. Lisää perusteluja voi lukea Vantaan kaupungin julkaisemasta tiedotteesta

- Länsisalmen sähköaseman merkitys pääkaupungin sähkönsaannille on merkittävä. Kauniin kuoren ja upean kaaren takaa löytyy huipputekniikkaa ja valtavasti tehoa, joiden avulla sähköä voidaan siirtää lähes 800 000 pääkaupunkiseudun asukkaalle. Fingridin tehtävä on turvata suomalaisten sähkönsaantia, ja on hienoa, että arkinen ja samaan aikaan tärkeä aihe, sähkö, näkyy maisemassa näin kauniilla tavalla, kertoo aseman merkityksestä Fingridin varatoimitusjohtaja Kari Kuusela. 

Länsisalmessa on ollut sähköasema jo vuodesta 1994, mutta vuosina 2016 - 2017 uusittu asema erottuu Kehä III:n ja Porvoonväylän läheisyydessä liikkuville nyt aivan uudella tavalla. Aseman maamerkiksi nousi 50 metrinen teräksinen portaali ja aseman rakennukset on verhottu lasilankuilla, joiden tausta on iltaisin valaistu. 

- Arkkitehtoninen konsepti hakee inspiraation sähköstä ja sen visuaalisesta ilmentymästä, valosta. Sähköaseman läpi virtaava energia ja ohi ajavien ihmisten virta kulkevat rinnakkain alueella, jolle halusimme luoda kaupunkikuvallisesti kiinnostavan ja mieleenpainuvan rakennuskokonaisuuden. Hankkeen kaikkien osapuolten osaamisen, päättäväisyyden ja ennakkoluulottomuuden ansiosta päädyttiin tähän persoonalliseen lopputulokseen, rakennuksen pääsuunnittelija Bratislav Toskovic, Parviainen Arkkitehdit Oy:stä kertoo. 

Lisätietoja:
varatoimitusjohtaja, Fingrid Oyj, Kari Kuusela, puh. 040 502 7333
arkkitehti Bratislav Toskovic, Parviainen Arkkitehdit Oy, puh. 050 5896 913

Kuvat: Mika Huisman, Decopic Oy

Länsisalmi 1
Länsisalmi 1
Sulje