;
20.4.2018 13.16
Ajankohtaista

Kansainvälinen innovaatiokilpailu ratkoo tulevaisuuden energiahaasteita

Fingrid on mukana kansainvälisessä innovaatiohaasteessa, jossa energia-alan visionäärit kutsutaan varmistamaan tulevaisuuden sähköverkon toimintavarmuutta. Haasteen hakuaikaa on 20. toukokuuta saakka.

Nordic Innovation Accelerator, Fingrid, Nord Pool, Grid.vc ja Lahti Energia järjestävät kansainvälisen innovaatiohaasteen, jonka tarkoituksena on kannustaa energia-alan visionäärejä ideoimaan uuden sukupolven sähkön käyttöä ja esittämään ratkaisunsa kasvavien kulutuspiikkien haasteeseen.

Energiamurros ja modernien teknologioiden, kuten älykotien ja sähköautojen yleistyminen mahdollistavat sähkön kulutuksen ohjaamisen ja voivat lisätä sähkön kysynnän vaihtelua. Sähkönkulutuksen kustannuksia optimoivat älyteknologiat ohjaavat sähkönkulutusta energian hinnan mukaan, mikä voi aiheuttaa kulutushuippuja silloin, kun sähkön hinta on alhaisimmillaan. Vaihtelevan sähköntuotannon lisääntyessä sähkönkulutuksen jousto markkinatilanteen mukaan on erittäin toivottavaa, mutta ilmiön voimakkaasti yleistyessä seurauksena voi olla myös uusia haasteita, sillä esimerkiksi sähkönjakelujärjestelmiä ei ole rakennettu vastaamaan älyteknologioiden aiheuttamiin voimakkaisiin kulutushuippuihin.

Ongelman ratkaisemiseksi kaivataan uusia avauksia sekä innovatiivisia tulevaisuuden energiasektorin rakentajia.

”Kaikki uudet avaukset, jotka edistävät älykästä energian käyttöä ilman kysyntäklustereiden muodostumista ovat erittäin tervetulleita. Tässä haasteessa liian kaukaa haettuja tai kypsymättömiä ideoita ei tunneta”, kuvailee Nicholas Sharaf Nord Poolilta.

Monta hyvää syytä osallistua

Jo haasteeseen osallistuminen voi avata kilpailijoille monia ovia. Osallistujille on järjestetty myös monta muuta lisäkannustetta.

”Haasteen alkumetreiltä asti osallistujajoukkueet saavat palautetta ja mentorointia alan huippuasiantuntijoilta” kertoo Jaakko Isotalo Grid.vc:stä.

Haasteessa menestyville on tarjolla myös arvokkaita palkintoja, kuten kattava mentorointipaketti ja data-lisenssi sekä kutsu esittelemään ideansa Lontoon Cleantech Venture Dayssa lokakuussa 2018. Lisäksi haaste tarjoaa mainiot edellytykset idean rahoitukseen ja yritysyhteistyöhön.

Haasteen aikataulu

Innovaatiohaasteen hakuaika päättyy 20. toukokuuta. Haasteen ensimmäinen vaihe huipentuu 12.–13.6. Cleantech Venture Dayssa Lahdessa, jossa lupaavimmat tiimit työstävät ideoitaan ja esittelevät ne myöhemmin laajalle yleisölle. 

Lue lisää ja hae mukaan

 Lisätietoja:

Heidi Uimonen, Fingrid, heidi.uimonen[at]fingrid.fi