;
23.5.2018 09.00
Ajankohtaista, Kansainväliset uutiset, Sähkömarkkinat, Sähköjärjestelmä

Fingridin Venäjän rajasiirtomaksu laskee

Fingrid laskee Suomen ja Venäjän sähkökaupan rajasiirtomaksun tasoa 1.7.2018 alkaen. Tasoa laskemalla maksutulo voidaan sovittaa rajakaupan aiheuttamiin kustannuksiin. Dynaaminen rajasiirtomaksu tukee kannattavaa rajakauppaa.

Fingrid laskee 400 kilovoltin rajasiirtomaksun tasoa Venäjän rajalla 1.7.2018 alkaen. Uusi ei-huipunaikainen kerroin (knoncap) on heinäkuusta alkaen 0,20 ja huipunaikainen kerroin (kcap) on 0,0.

Kertoimien laskemisen syynä on maksutulojen sovittaminen rajakaupan aiheuttamiin kustannuksiin valvontakauden 2016-2019 aikana.

Suomen ja Venäjän välisessä, Viipurin yhteyden kautta käytävässä sähkökaupassa on käytössä dynaaminen rajasiirtomaksu. Maksu perustuu Suomen ja Luoteis-Venäjän alueellisten hintojen eroon ja tukee kannattavaa rajakauppaa. Dynaaminen maksu muodostuu sitä pienemmäksi, mitä pienempi hintaero on ja kasvaa hintaeron suurentuessa.

Venäjällä kulutuksen kapasiteettimaksu kohdistetaan aamu- ja iltapäivän sähkönkulutuksen huipputunneille. Kulutusta vastaavasti kapasiteettimaksu kohdistetaan myös sähkön viennille ulkomaille.

Lisätiedot:

Jyri Virolainen, Fingrid Oyj, puh. 030 395 4335, jyri.virolainen(at)fingrid.fi

Lisätietoa verkkosivuilla