;
14.9.2018 12.45
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat

Fingridin asiantuntijaseminaari tarjosi askelmerkkejä sähkömarkkinoiden murrokseen

Fingridissä pidettiin torstaina 13.9. sähkömarkkinoiden murrosta avaava tilaisuus, jossa käytiin läpi sähkömarkkinasääntöjen muutoksia sekä reaaliaikamarkkinoihin siirtymistä. Asiantuntijaseminaarin tavoitteena oli lisätä yhteistä ymmärrystä suunnitelluista muutoksista ja niiden vaikutuksista markkinatoimijoihin. Seminaarin aineisto nyt saatavilla.

Sähkömarkkinamalli muuttuu lähivuosina, jotta energiamurrokseen voidaan vastata kustannustehokkaasti. Fingridin tavoitteena on lisätä edellytyksiä lähellä reaaliaikaa käytävälle sähkökaupalle. Tätä tavoitetta tukemaan Fingrid järjesti torstaina 13.9. aiheesta seminaarin, joka kokosi yhteen noin 80 alan asiantuntijaa.

Käsiteltävät teemat olivat

• päivänsisäiset markkinat
• uusi pohjoismainen tasehallintamalli
• kansainväliset säätö- ja reservimarkkinapaikat ja uudet tuotteet
• uusi taseselvitysmalli
• varttitase.

Kiitämme kaikkia seminaariin osallistuneita energia-alan asiantuntijoita aktiivisesta keskustelusta. Hyödynnämme seminaarissa käytyä keskusteluja ja näkemyksiä muun muassa valmisteltaessa  ”Askelmerkit sähkömarkkinamurrokseen” -verkkojulkaisua. Julkaisu on luettavissa Fingridin sivuilla marraskuun loppupuolella. Julkaisussa on mahdollista kommentoida aineistoa sekä lähettää Fingridiin kysymyksiä. Tiedotamme julkistuksesta erikseen. 

Alan asiantuntijoiden näkemykset auttavat Fingridiä myös valmisteltaessa ehdotuksia ja kantoja sekä pohjoismaisessa että eurooppalaisessa kantaverkkoyhteistyössä.

Tulemme järjestämään vastaavia keskustelutilaisuuksia ja teemakohtaisia webinaareja tulevista markkinamuutoksista myös muilla paikkakunnilla. 

Lisätietoja:

Johtaja Asta Sihvonen-Punkka, Fingrid, asta.sihvonen-punkka(at)fingrid.fi

Sähkömarkkina-asiantuntija Heidi Uimonen, Fingrid, heidi.uimonen(at)fingrid.fi

Seminaarin ennakkomateriaali sekä esitysaineisto: