;
14.5.2018 13.49
Ajankohtaista

Avoin työpaikka: asiantuntija reservikaupankäynnin markkinapaikkojen kehittämiseen

Sähköä pitää tuottaa joka hetki yhtä paljon kuin sitä kulutetaan. Sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainosta kertoo sähköverkon taajuus, joka on tasapainotilassa 50,0 Hz.

Sähkömarkkinaosapuolet suunnittelevat etukäteen kulutuksensa ja tuotantonsa tasapainoon, mutta käyttötunnin aikaisten poikkeamien tasapainotukseen tarvitaan reservejä, joita Fingrid hankkii ylläpitämiltään markkinoilta. Reserveillä tarkoitetaan voimalaitoksia ja kulutuskohteita, jotka joko nostavat tai laskevat tehoaan tarpeen mukaan. 

Etsimme asiantuntijaa reservikaupankäynnin markkinapaikkojen kehittämiseen

Fingridin käytön kehitys -yksikkö vastaa sähköjärjestelmän käyttötoiminnan kehittämisestä sekä sähköjärjestelmän toimintaa turvaavien reservien hankinnasta. Lähivuosina otamme käyttöön uudet pohjoismaiset ja eurooppalaiset työkalut sähköjärjestelmän reservien kaupankäyntiin.

Etsimme asiantuntijaa kehittämään ja toteuttamaan uusien edistyksellisten työkalujen käyttöönottoa. Vastaat reservien kaupankäyntiin liittyvien tietojärjestelmien määrittelystä ja hallinnoit olemassa olevia tietojärjestelmiä.

Vastuullasi ovat markkinasääntöjen sekä käyttäjäkokemuksen huomioiminen tietojärjestelmätoteutuksissa. Vaikutat myös kustannustehokkuuden toteutumiseen. Roolissasi olet mukana edistämässä siirtymistä tulevaisuuden puhtaaseen sähköjärjestelmään sekä samalla varmistamassa häiriöttömän sähkönsiirron.

Lisätietoa tehtävästä ja hakemisista löydät sivuiltamme täältä. Hakea voi 27.5.2018 asti.

Katso tästä lyhyt esittelyvideo eri reservituotteista
Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä ja päivitä sivu.
Sulje